Makkelijk, snel en mooi zomers hoofdgerecht. Gebakken zalm met aardbeiensalsa is krokant, zoet en zuur tegelijk. Klaar in 15 minuten.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-zalm-met-aardbeiensalsa
Pel de rode ui en snijd zo fijn als je kunt. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd de aardbeien in stukjes, niet te grof maar ook niet te fijn.
Meng de rode ui en aardbeien en breng op smaak met peper, zout en een klein beetje rode wijnazijn. Wees voorzichtig met de azijn, de salsa behoort niet te vochtig te zijn.
Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng dit er ook door.
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit olijfolie in een grote bakpan en leg de zalm, op de huid kant, gelijk in de pan terwijl deze aan het opwarmen is.
Na ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur, zal het vel krokant zijn. Draai dan de zalm om en bak nog ongeveer 3 minuten op de andere kant, als je filets dikker zijn zullen deze iets langer nodig hebben.
Serveer de zalm met de aardbeiensalsa. Je kunt er aardappels of pasta bij serveren, net wat jouw voorkeur heeft. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!