Gebakken zalm met aardbeiensalsa
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gebakken zalm met aardbeiensalsa

Makkelijk, snel en mooi zomers hoofdgerecht. Gebakken zalm met aardbeiensalsa is krokant, zoet en zuur tegelijk. Klaar in 15 minuten.

15 minuten
2 personen
Gebakken zalm met aardbeiensalsa ingrediënten
Recept gebakken zalm met aardbeiensalsa

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-08-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de rode ui en snijd zo fijn als je kunt. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd de aardbeien in stukjes, niet te grof maar ook niet te fijn.

Meng de rode ui en aardbeien en breng op smaak met peper, zout en een klein beetje rode wijnazijn. Wees voorzichtig met de azijn, de salsa behoort niet te vochtig te zijn.

Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng dit er ook door. 

Gebakken zalm met aardbeiensalsa
Gebakken zalm met aardbeiensalsa

Gebakken zalm met aardbeiensalsa afmaken – 10 minuten

Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit olijfolie in een grote bakpan en leg de zalm, op de huid kant, gelijk in de pan terwijl deze aan het opwarmen is.

Na ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur, zal het vel krokant zijn. Draai dan de zalm om en bak nog ongeveer 3 minuten op de andere kant, als je filets dikker zijn zullen deze iets langer nodig hebben.

Serveer de zalm met de aardbeiensalsa. Je kunt er aardappels of pasta bij serveren, net wat jouw voorkeur heeft. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
328.55 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.02 g
6.32 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.55 g
4.31 g
Eiwitten
26.96 g
Vezels
3.6 g
Natrium
873.14 mg
Mineralen
Ijzer
2.64 mg
Calcium
86.12 mg
Magnesium
53.04 mg
Kalium
53.04 mg
Fosfor
294.53 mg
Koper
0.36 mg
Zink
1.63 mg
Jodium
32.28 µg
Selenium
0.19 µg
Vitamines
Vitamine C
33.74 mg
Vitamine D
11.25 mg
Vitamine A
0.13 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
0.55 mg
Vitamine B12
3.75 µg
Foliumzuur
45.98 µg
Vitamine E
0.27 mg
Vitamine K
6.55 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gebakken zalm met aardbeiensalsa"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.