Bak zelf heel gemakkelijk een goed gebakken stuk eendenborst met behulp van deze uitleg en handige stap voor stap foto's.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hoe-bak-je-een-eendenborst
Bak heel gemakkelijk een eendenborst met behulp van deze uitleg en handige stap voor stap foto's.
Haal de eendenborst uit de koelkast en laat deze op beetje op kamertemperatuur komen. Haal de eendenborst dan uit de verpakking en leg deze met de vetkant naar beneden op een snijplank.
Dep voorzichtig de eendenborst zo droog mogelijk met een stukje keukenpapier.
Snijd met een scherp mes een blokjespatroon in het vet van de eendenborst.
Deze stap is optioneel maar zorgt er wel voor dat het vet makkelijker uitloopt tijdens het bakken. Bestrooi de eend aan de vleeskant met peper en zout.
Plaats de bakpan op het fornuis. Het is niet nodig om boter of enige vorm van olie toe te voegen, aangezien de eendenborst een vetrand heeft. Dit vet loopt uit tijdens het bakken en zal de filet garen.
Plaats de eendenborst met de vetrand naar beneden toe in de koude bakpan.
Zet dan het vuur laag en laat de eendenborst geheel met rust. Je zult zien dat na een aantal minuten de vetrand van de eendenborst vanzelf gaat smelten!
Voeg nu ook optioneel de rozemarijn toe (aan het vet).
Laat de eendenborst een aantal minuten bakken op laag vuur in het eigen vet.
Gebruik dan een vleestang om te zien of er al een klein krokant laagje ontstaat. Draai de eendenborst om als dit het geval is.
Zet het vuur nu ietsjes hoger, op middelhoge stand. Bak de eendenborst een minuut of 5 - 7 aan deze kant. Draai de eendenborst dan nog een keer om en bak totdat de vetrand lekker krokant geworden is.
Voel aan het vlees om te weten hoe gaar deze is, wil je de eendenborst doorbakken hebben, dan bak je deze in totaal een minuut of 15 in de pan.
Bak de zijkanten van de eendenborst mee door deze op zijn kant in de pan te leggen met behulp van de vleestang. Haal het vlees na het bakken uit de pan en leg deze op een snijplank of bord.
Laat een minuut of 5 rusten, snijd de eendenborst dan in redelijk dunne plakken en serveer direct.
Tip: Een eendenborst is heerlijk om te eten met een klassieke combinatie met cranberrysaus.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.