Deze makkelijke rijstpudding met appel is heerlijk als ontbijt, maar kan ook als dessert gegeten worden. Appels met karamel, vanille en romige rijst.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Plaats 200 gram dessertrijst samen met een liter melk in een middelgrote pan. Het beste kun je een pan nemen met een iets dikkere bodem om aanbranden te voorkomen.
Laat de rijst gaar koken zonder deksel op de pan in ongeveer een kwartier. Roer regelmatig.
Roer ongeveer 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels vanille extract door de rijstpudding en laat deze dan een beetje afkoelen terwijl je appels gaat karameliseren.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Verwarm suiker in een bakpan op laag vuur, laat deze rustig karameliseren en roer deze niet.
Zodra deze de kleur van karamel begint te krijgen voeg je een scheut water of room toe samen met een eetlepel vanille extract om een karamelsaus te maken. Wees voorzichtig, want deze is erg heet!
Voeg hier de stukjes appel aan toe en laat het kort koken. Serveer de karamel-appels samen met de dessertrijst voor een makkelijk ontbijt of toetje. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.