Deze makkelijke rijstpudding met appel is heerlijk als ontbijt, maar kan ook als dessert gegeten worden. Appels met karamel, vanille en romige rijst.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijke-rijstpudding-met-appel
Plaats 200 gram dessertrijst samen met een liter melk in een middelgrote pan. Het beste kun je een pan nemen met een iets dikkere bodem om aanbranden te voorkomen.
Laat de rijst gaar koken zonder deksel op de pan in ongeveer een kwartier. Roer regelmatig.
Roer ongeveer 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels vanille extract door de rijstpudding en laat deze dan een beetje afkoelen terwijl je appels gaat karameliseren.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Verwarm suiker in een bakpan op laag vuur, laat deze rustig karameliseren en roer deze niet.
Zodra deze de kleur van karamel begint te krijgen voeg je een scheut water of room toe samen met een eetlepel vanille extract om een karamelsaus te maken. Wees voorzichtig, want deze is erg heet!
Voeg hier de stukjes appel aan toe en laat het kort koken. Serveer de karamel-appels samen met de dessertrijst voor een makkelijk ontbijt of toetje. Geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!