Makkelijke rijstpudding met appel

(9)

Deze makkelijke rijstpudding met appel is heerlijk als ontbijt, maar kan ook als dessert gegeten worden. Appels met karamel, vanille en romige rijst.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt
Makkelijke rijstpudding met appel

Ingrediënten


  • 200 gram dessertrijst
  • 1 liter volle melk
  • 3 eetlepels vanille extract
  • 6 eetlepels suiker
  • 2 appels
  • scheutje water, melk of room

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan, bij voorkeur met een iets dikkere bodem
  • houten lepel
  • middelgrote bakpan
  • dunschiller
  • snijplank & klein mesje

Makkelijke rijstpudding met appel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijke-rijstpudding-met-appel


Voorbereiding -- 15 minuten

Plaats 200 gram dessertrijst samen met een liter melk in een middelgrote pan. Het beste kun je een pan nemen met een iets dikkere bodem om aanbranden te voorkomen.

Laat de rijst gaar koken zonder deksel op de pan in ongeveer een kwartier. Roer regelmatig. 

Makkelijke rijstpudding met appel
Makkelijke rijstpudding met appel

Makkelijke rijstpudding met appel afmaken -- 10 minuten

Roer ongeveer 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels vanille extract door de rijstpudding en laat deze dan een beetje afkoelen terwijl je appels gaat karameliseren.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Verwarm suiker in een bakpan op laag vuur, laat deze rustig karameliseren en roer deze niet.

Zodra deze de kleur van karamel begint te krijgen voeg je een scheut water of room toe samen met een eetlepel vanille extract om een karamelsaus te maken. Wees voorzichtig, want deze is erg heet! 

Voeg hier de stukjes appel aan toe en laat het kort koken. Serveer de karamel-appels samen met de dessertrijst voor een makkelijk ontbijt of toetje. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Makkelijke rijstpudding met appel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.