Heerlijk doordeweeks gerecht, een entrecôte in rode wijnsaus is klaar in maar 25 minuten. Recept voor twee personen. Lekker met aardappelen of pasta.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-12-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/entrecote-in-rode-wijnsaus
Snijd het teentje knoflook en de ui fijn. Snijd de entrecôte in kleine stukken.
Het is belangrijk om een kwaliteit entrecôte te kopen, anders duurt het veel langer voordat het vlees gaar is. Maak alvast het blik tomatenblokjes open.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de middelgrote pan op midden-hoog vuur. Bak de entrecôte stukken bruin in ongeveer 5 minuten.
Roer het vlees af en toe met een houten lepel om te voorkomen dat dit aan de pan blijft plakken. Voeg er nu de uien en knoflook aan toe, samen met een handje (gedroogde) oregano.
Bak totdat de uien goudbruin geworden zijn. Giet 1 glas rode wijn naar keuze toe aan de pan, dan de inhoud van het blikje tomatenblokjes.
Laat dit 10 minuten lang pruttelen, of totdat het gereduceerd en dikker geworden is. Zet het vuur lager en kook voor nog eens 5 minuten.
Serveer de entrecôte in rode wijnsaus bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes, friet, pasta of rijst. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-12-2022
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.