Blini's met eend

(11)

Deze feestelijke hapjes zijn gemaakt met weinig ingrediënten. De gerookte eendenborst in combinatie met rode ui en frisse sinaasappel in deze blini's met eend zijn perfect.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Tip: Voor klassieke blini's wordt boekweitmeel gebruikt, maar 'gewone bloem' kan ook.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Blini's met eend

Ingrediënten


  • 200 ml lauwwarme melk
  • 1/2 zakje gist
  • 175 gram bloem
  • 1 ei
  • snuf zout
  • ongeveer 20 plakjes gerookte eendenborst
  • 1 sinaasappel
  • ¼e rode ui
  • optioneel: rucola of verse peterselie om te garneren

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • garde
  • pannetje of gebruik een magnetron om de melk te verwarmen
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan of eventueel poffertjes pan

Blini's met eend Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/blinis-met-eend


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en los er dan het halve zakje droge gist in op. Laat het mengsel enkele minuten staan, je zult merken dat het gaat schuimen. 

Scheid het ei en klop de eidooier enkele minuten met een garde. Schenk er het gist mengsel bij en roer tot het glad is. 

Meng de bloem met een snufje zout en voeg dit geleidelijk toe terwijl je goed mengt. Het beslag is nu klaar om te laten rijzen, dit zal ongeveer een uur duren. 

Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. 

Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg en snijd de partjes in kleine stukjes. Pel de rode ui en snijd deze in fijne halve ringen en zet opzij.

Blini's met eend
Blini's met eend

Blini's met eend afmaken – 15 minuten

Klop het eiwit tot deze stijve pieken heeft en schep dit door het gerezen beslag zodat het luchtig zal worden. 

Verhit boter in een bakpan en maak hele kleine pannenkoekjes. Bak deze enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn. 

Beleg de blini's met twee kleine plakjes gerookte eendenborst. Leg hier een stukje sinaasappel op en maak af met een stukje rode ui en rucola of verse peterselie. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Blini's met eend

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.