Ohmydish.nl


Blini's met eend

Deze feestelijke hapjes zijn gemaakt met weinig ingrediënten. De gerookte eendenborst in combinatie met rode ui en frisse sinaasappel in deze blini's met eend zijn perfect.

Blini's met eend
30 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Blini's met eend

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 ml lauwwarme melk
  • 1/2 zakje gist
  • 175 gram bloem
  • 1 ei
  • snuf zout
  • ongeveer 20 plakjes gerookte eendenborst
  • 1 sinaasappel
  • ¼e rode ui
  • optioneel: rucola of verse peterselie om te garneren
Blini's met eend ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • garde
  • pannetje of gebruik een magnetron om de melk te verwarmen
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan of eventueel poffertjes pan

Bereiden

30 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/blinis-met-eend


Voor klassieke blini's wordt boekweitmeel gebruikt, maar 'gewone bloem' kan ook.

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en los er dan het halve zakje droge gist in op. Laat het mengsel enkele minuten staan, je zult merken dat het gaat schuimen. 

Scheidt het ei en klop het eigeel enkele minuten met een garde. Schenk er dan het gist mengsel bij en roer tot het glad is. 

Meng de bloem met een snufje zout en voeg dit geleidelijk toe terwijl je goed mengt. Het beslag is nu klaar om te laten rijzen, dit zal ongeveer een uur duren. 

Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. 

Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg en snijd de partjes in kleine stukjes. Pel de rode ui en snijd deze in fijne halve ringen en zet opzij.

Blini's met eend
Blini's met eend

Blini's met eend afmaken – 15 minuten

Klop het eiwit tot deze stijve pieken heeft en schep dit dan door het gerezen beslag zodat het luchtig zal worden. 

Verhit boter in een bakpan en maak hele kleine pannenkoekjes. Bak deze enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn. 

Beleg de blini's met twee kleine plakjes gerookte eendenborst. Leg hier een stukje sinaasappel op en maak af met een stukje rode ui en rucola of verse peterselie. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Wafels
Volgend recept →
Rauwkostsalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.