Deze mango lassi is ijskoud het allerlekkerste tijdens een warme dag. Zoete mango met frisse yoghurt en de warme smaak van kardemom is de perfecte combinatie!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-07-2024
Gebruik een vijzel om de kardemom uit de peulen te halen en fijn te malen.
Schil de mango en snijd tot aan de pit.
Pureer de halve rijpe mango samen met 4 eetlepels suiker, de helft van de gemalen kardemom, 250 gram yoghurt en 60 ml ijskoud water.
Pureer tot een glad mengsel en serveer direct met de rest van de gemalen kardemom. Geniet ervan!
Waar komt lassi vandaan?
Lassi is een frisse yoghurtdrank uit India, waar deze op hete zomerdagen op iedere straathoek wordt verkocht. Van origine met een toef lobbige slagroom erop.
De modernere versies met mango en rozen komen oorspronkelijk niet uit India.
Wanneer drink je lassi?
Lassi wordt vaak tussen twee gangen in geserveerd om de spijsvertering te stimuleren.
Kan ik de lassi ook vegan maken?
Je kunt heel makkelijk vegan lassi maken door de Griekse yoghurt te vervangen door kokosyoghurt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.