Mango lassi
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mango lassi vegetarisch

Deze mango lassi is ijskoud het allerlekkerste tijdens een warme dag. Zoete mango met frisse yoghurt en de warme smaak van kardemom is de perfecte combinatie!

10 minuten
2 personen
Mango lassi ingrediënten
Recept mango lassi

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
10 minuten

Mango lassi maken – 10 minuten

Gebruik een vijzel om de kardemom uit de peulen te halen en fijn te malen.

Schil de mango en snijd tot aan de pit. 

Mango lassi
Mango lassi

Pureer de halve rijpe mango samen met 4 eetlepels suiker, de helft van de gemalen kardemom, 250 gram yoghurt en 60 ml ijskoud water.

Pureer tot een glad mengsel en serveer direct met de rest van de gemalen kardemom. Geniet ervan!

Tips!

Waar komt lassi vandaan?

Lassi is een frisse yoghurtdrank uit India, waar deze op hete zomerdagen op iedere straathoek wordt verkocht. Van origine met een toef lobbige slagroom erop.

De modernere versies met mango en rozen komen oorspronkelijk niet uit India.

Wanneer drink je lassi?

Lassi wordt vaak tussen twee gangen in geserveerd om de spijsvertering te stimuleren. 

Kan ik de lassi ook vegan maken?

Je kunt heel makkelijk vegan lassi maken door de Griekse yoghurt te vervangen door kokosyoghurt.

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
313.7 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
43.44 g
42.01 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.2 g
7.01 g
Eiwitten
6.9 g
Vezels
1.5 g
Natrium
53.49 mg
Mineralen
Ijzer
0.56 mg
Calcium
165.16 mg
Magnesium
25.18 mg
Kalium
25.18 mg
Fosfor
161.06 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.82 mg
Jodium
6.25 µg
Selenium
1.81 µg
Vitamines
Vitamine C
24.17 mg
Vitamine D
0.25 mg
Vitamine A
1.31 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.63 µg
Foliumzuur
25.2 µg
Vitamine E
0.39 mg
Vitamine K
3.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mango lassi"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.