Deze spinaziesalade met walnoten is klaar in een handomdraai. Het perfecte bijgerecht bij veel soorten gerechten, extra lekker met een simpele zelfgemaakte dressing.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de verse spinazie en gebruik een sla centrifuge om overtollig water te verwijderen. Verwijder eventueel de harde steeltjes van de spinazie.
Pel de rode ui en snijd deze fijn. Was de cherry tomaatjes en snijd deze in vieren. Hak de walnoten grof.
Je kunt de dressing direct in de middelgrote kom maken. Meng hiervoor 1 theelepel mosterd samen met 4 eetlepels appel cider azijn. Voeg 3 eetlepels notenolie langzaam toe terwijl je mengt met een garde. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Meng de spinazie samen met de dressing, rode ui, cherry tomaatjes en walnoten. Breng eventueel nogmaals op smaak met peper en zout, eet smakelijk!
Welke dressing voor een spinaziesalade?
Je kunt behalve een notendressing ook een simpele vinaigrette gebruiken.
Kan ik de spinaziesalade vullender maken?
De spinaziesalade met walnoten is een heerlijk bijgerecht, voor een spinaziesalade tijdens de lunch die iets meer vult kun je feta of geitenkaas toevoegen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.