Ingrediënten
- 10 verse aardbeien
- 10 verse muntblaadjes
- Suiker
- Aardbeienwijn
- Citroen
- Een beetje water

Kookgerei nodig
- Zesteur, zie de ingrediënten foto om te zien welke er voor dit recept gebruikt is
- Snijplank + schilmesje
- Twee grote (cocktail) glazen
- 2 kleine borden
Voorbereiding — 5 minuten
Was de verse aardbeien en verwijder de kroontjes. Was ook de verse munt blaadjes indien nodig. Snijd 10 aardbeien in zo dun mogelijke plakjes en creëer dan de citroen zestes. Voeg een dun laagje water toe aan 1 van de kleine bordjes. Vul het andere kleine bord een deel met standaard (geraffineerde) suiker. Ga verder met de volgende stap.

Afmaken van de aardbeienwijn punch — 5 minuten
Controleer of de (cocktail) glazen schoon zijn. Dip dan de randen van een glas eerst in het bord met het dunne laagje water, daarna dip je de randen in de suiker. Probeer hierbij niet de binnenkant van het glas met suiker te bedekken, aangezien de punch daar contact mee gaat maken, met als effect dat er geen mooi suikerrandje meer op het glas zit. Herhaal deze stap voor het andere glas.
Giet de aardbeienwijn in het glas, voeg dan 4 of 5 plakjes aardbei toe en een aantal (kleine) muntblaadjes. Pers een klein beetje citroensap in het glas en voeg dan de citroen zestes toe. Herhaal deze stap voor het andere glas.
Aardbeienwijn punch is het lekkerst wanneer het gekoeld is, je kunt er eventueel een ijsblokje in doen om het drankje snel koud t krijgen. Of maak de punch op voorhand en zet het in de koelkast voor tenminste 10 tot 15 minuten. Proost!
Geef een reactie