Maak een heerlijke Kerstmis cheesecake deze feestdagen en je zult bij iedereen een brede glimlach op het gezicht toveren! Klaar in 45 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kerstmis-cheesecake
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 140 graden Celsius. Begin door een springvorm van 24 cm in te vetten en te bekleden met bakpapier. Verkruimel de Bastogne koekjes door deze in een diepvrieszakje te doen en deze met een deegroller fijn te slaan.
Je kunt hiervoor ook een blender gebruiken. Smelt de boter in een klein sauspannetje, voeg dan de Bastogne kruimels toe en meng door elkaar. verdeel dit mengsel in de springvorm. Druk deze goed aan, en zorg ervoor dat er geen zichtbare gaten zijn.
Voeg dan de roomkaas, 4 eieren, poedersuiker en de bloem toe aan de kom van je keukenmachine. Meng deze samen op hoge snelheid, totdat er een glad mengsel onstaat.
Rasp de citroen en pers het sap eruit. Voeg de citroenzest en citroensap toe aan de kom en meng deze goed samen. Giet nu het roomkaas, eieren en poedersuiker mengsel over de bakvorm. Plet de bevoren frambozen met een vorm en meng deze in het roomkaasmengsel.
Plaats de springvorm in de oven en bak de cheesecake 30 tot 35 minuten lang op een temperatuur van 140 graden celsius. Haal de cheesecake uit de oven na het bakken, en laat deze tot kamertemperatuur afkoelen.
Plaats de Kerstmis cheesecake in de koelkast zodra deze helemaal afgekoeld is. Decoreer de cheesecake met verse frambozen en suiker decoratie in de kleuren groen, rood en wit. Fijne feestdagen!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.