Kerstmis cheesecake
😍 46Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kerstmis cheesecake vegetarisch

Maak een heerlijke Kerstmis cheesecake deze feestdagen en je zult bij iedereen een brede glimlach op het gezicht toveren! Klaar in 45 minuten.

45 minuten
12 personen
Kerstmis cheesecake ingrediënten

Recept kerstmis cheesecake

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-11-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 140 graden Celsius. Begin door een springvorm van 24 cm in te vetten en te bekleden met bakpapier. Verkruimel de Bastogne koekjes door deze in een diepvrieszakje te doen en deze met een deegroller fijn te slaan.

Je kunt hiervoor ook een blender gebruiken. Smelt de boter in een klein sauspannetje, voeg dan de Bastogne kruimels toe en meng door elkaar. verdeel dit mengsel in de springvorm. Druk deze goed aan, en zorg ervoor dat er geen zichtbare gaten zijn.

Voeg dan de roomkaas, 4 eieren, poedersuiker en de bloem toe aan de kom van je keukenmachine. Meng deze samen op hoge snelheid, totdat er een glad mengsel onstaat.

Rasp de citroen en pers het sap eruit. Voeg de citroenzest en citroensap toe aan de kom en meng deze goed samen. Giet nu het roomkaas, eieren en poedersuiker mengsel over de bakvorm.

Plet de bevoren frambozen met een vorm en meng deze in het roomkaasmengsel. 

Kerstmis cheesecake
Kerstmis cheesecake

De Kerstmis cheesecake afmaken – 35 minuten

Plaats de springvorm in de oven en bak de cheesecake 30 tot 35 minuten lang op een temperatuur van 140 graden Celsius. Haal de cheesecake uit de oven na het bakken, en laat deze tot kamertemperatuur afkoelen.

Plaats de Kerstmis cheesecake in de koelkast zodra deze helemaal afgekoeld is. Decoreer de cheesecake met verse frambozen en suiker decoratie in de kleuren groen, rood en wit. Fijne feestdagen!

Wat vind je van dit recept?

46 waarderingen
😍
46
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
354.98 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.27 g
17.06 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.22 g
16.22 g
Eiwitten
8.77 g
Vezels
0.84 g
Natrium
225.31 mg
Mineralen
Ijzer
0.77 mg
Calcium
77.08 mg
Magnesium
13.92 mg
Kalium
13.92 mg
Fosfor
113.17 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.71 mg
Jodium
7 µg
Selenium
6.14 µg
Vitamines
Vitamine C
6.17 mg
Vitamine D
0.83 mg
Vitamine A
0.41 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
1.04 µg
Foliumzuur
22.72 µg
Vitamine E
0.25 mg
Vitamine K
0.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kerstmis cheesecake"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.