Maak een heerlijke Kerstmis cheesecake deze feestdagen en je zult bij iedereen een brede glimlach op het gezicht toveren! Klaar in 45 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-11-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 140 graden Celsius. Begin door een springvorm van 24 cm in te vetten en te bekleden met bakpapier. Verkruimel de Bastogne koekjes door deze in een diepvrieszakje te doen en deze met een deegroller fijn te slaan.
Je kunt hiervoor ook een blender gebruiken. Smelt de boter in een klein sauspannetje, voeg dan de Bastogne kruimels toe en meng door elkaar. verdeel dit mengsel in de springvorm. Druk deze goed aan, en zorg ervoor dat er geen zichtbare gaten zijn.
Voeg dan de roomkaas, 4 eieren, poedersuiker en de bloem toe aan de kom van je keukenmachine. Meng deze samen op hoge snelheid, totdat er een glad mengsel onstaat.
Rasp de citroen en pers het sap eruit. Voeg de citroenzest en citroensap toe aan de kom en meng deze goed samen. Giet nu het roomkaas, eieren en poedersuiker mengsel over de bakvorm.
Plet de bevoren frambozen met een vorm en meng deze in het roomkaasmengsel.
Plaats de springvorm in de oven en bak de cheesecake 30 tot 35 minuten lang op een temperatuur van 140 graden Celsius. Haal de cheesecake uit de oven na het bakken, en laat deze tot kamertemperatuur afkoelen.
Plaats de Kerstmis cheesecake in de koelkast zodra deze helemaal afgekoeld is. Decoreer de cheesecake met verse frambozen en suiker decoratie in de kleuren groen, rood en wit. Fijne feestdagen!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.