Ohmydish.nl


Kerstmis cheesecake

Maak een heerlijke Kerstmis cheesecake deze feestdagen en je zult bij iedereen een brede glimlach op het gezicht toveren! Klaar in 45 minuten.

Kerstmis cheesecake
45 minuten 12 personen Taart en cake
Kerstmis cheesecake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 700 gram naturel roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren
  • 50 gram boter
  • Half pak Bastogne koekjes
  • 1 citroen
  • Klein handje bevroren frambozen
  • 20 verse frambozen
  • Suiker decoratie in kerst thema (groen / wit / rood)
Kerstmis cheesecake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 springvorm van 24 cm
  • Bakpapier
  • Blender, of een deegroller en een diepvrieszakje
  • Klein sauspannetje
  • Keukenmachine
  • Citroenrasp
  • Oven

Bereiden

45 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kerstmis-cheesecake


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 140 graden Celsius. Begin door een springvorm van 24 cm in te vetten en te bekleden met bakpapier. Verkruimel de Bastogne koekjes door deze in een diepvrieszakje te doen en deze met een deegroller fijn te slaan.

Je kunt hiervoor ook een blender gebruiken. Smelt de boter in een klein sauspannetje, voeg dan de Bastogne kruimels toe en meng door elkaar. verdeel dit mengsel in de springvorm. Druk deze goed aan, en zorg ervoor dat er geen zichtbare gaten zijn.

Voeg dan de roomkaas, 4 eieren, poedersuiker en de bloem toe aan de kom van je keukenmachine. Meng deze samen op hoge snelheid, totdat er een glad mengsel onstaat.

Rasp de citroen en pers het sap eruit. Voeg de citroenzest en citroensap toe aan de kom en meng deze goed samen. Giet nu het roomkaas, eieren en poedersuiker mengsel over de bakvorm. Plet de bevoren frambozen met een vorm en meng deze in het roomkaasmengsel. 

Kerstmis cheesecake
Kerstmis cheesecake

De Kerstmis cheesecake afmaken -- 35 minuten

Plaats de springvorm in de oven en bak de cheesecake 30 tot 35 minuten lang op een temperatuur van 140 graden celsius. Haal de cheesecake uit de oven na het bakken, en laat deze tot kamertemperatuur afkoelen.

Plaats de Kerstmis cheesecake in de koelkast zodra deze helemaal afgekoeld is. Decoreer de cheesecake met verse frambozen en suiker decoratie in de kleuren groen, rood en wit. Fijne feestdagen!


Wat vind jij van dit recept?
11 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Pittige pindasoep

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.