Menugang: voorgerechten

175 Recepten

Met een mooi voorgerecht begint je diner pas echt goed. Bekijk hier recepten waarmee je de lekkerste voorgerechten maakt die perfect aansluiten op het hoofdgerecht. Leuke en lekkere recepten zoals broccoli kroketjes, bladerdeegrolletjes, garnalencocktail, vitello tonato en meer!


Spruitjesquiche

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een heerlijke vegetarische spruitjesquiche met cherry tomaten, eieren, room en kaas. Klaar in 40 minuten, recept voor 4 personen.


Vegetarische boerenkool en cherry tomaatjes taart

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een heerlijke vegetarische boerenkool en cherry tomaatjes taart die te versmaden is, ook al ben je geen vegetariër! Klaar in 40 minuten.


Kippenlever paté

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Geweldig recept om eens een keer je eigen kippenlever paté te maken. Recept voor 8 personen, klaar in twee en een half uur.


Courgette en wortel spaghetti salade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Courgette- en wortel spaghetti salade is licht en verfrissend. Met zelfgemaakte ricotta en als je geen spirelli hebt kun je de groenten ook zelf snijden.


Spinazie en ricotta ravioli

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Recept voor verse spinazie en ricotta ravioli, echt ontzettend de moeite waard. Heel makkelijk gerecht met zelfgemaakte ricotta.


Pasteitje met kip en champignons

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een pasteitje met kip en champignons is hartig en super makkelijk! Je kunt kant-en-klare pasteitjes kopen of maak gemakkelijk zelf van bladerdeeg. 


Turkse zoute vis

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Het kost een dag om de vis in zout te marineren, maar dat is het helemaal waard voor deze Turkse zoute vis. Serveer met een vinaigrette en lenteuitjes.


Spruitjessalade met kip

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Zout, zoet, bitter, hartig en fris. Al deze smaken komen samen in deze Spruitjessalade met kip. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.


Gegrilde artisjokharten en stengels met citroen botersaus

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen

Paarse artisjokken zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook nog eens super lekker. Ze krijgen extra smaak door ze na het koken te grillen.


Rode linzensoep

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Makkelijk, snel en erg lekkere rode linzensoep met gebakken uiringen en peterselie. Klaar in maar 20 minuten, recept voor 4 personen.


Gevulde baby ananas met garnalen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Leuke gevulde baby ananas met garnalen is klaar in 15 minuten, recept voor 1 persoon. Vol met vitamine C en is een heerlijk voorafje.


Paprikasoep

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een heerlijke paprikasoep die de eetlust goed op kan wekken, of lekker als lunch! Klaar in 20 minuten, recept voor 4 kommen paprikasoep.


Mini sjalot tarte tatin

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een makkelijk vegetarisch voorgerecht voor de kerstdagen, of een andere feestelijke gelegenheid! Klaar in een half uur, recept voor 4 personen.


Dunne kerriekoekjes

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 20 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze dunne kerriekoekjes zijn heerlijk knapperig en staan mooi als garnering voor bijvoorbeeld voorafjes en soepen. Klaar in 15 minuten.


Rode kool soep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Heb je ooit al eens rode kool soep geprobeerd? Dit zal jou en je gasten enorm verassen! Met een mooie paarse kleur, heerlijke smaak is het een geweldige soep!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere broccoli kroketjes ? Deze kleine broccoli kroketjes met een heerlijk krokant jasje van sesam zijn een ideaal vegetarisch hapje tijdens een feestje of borrel. Extra lekker met zelfgemaakte kaasdip.

Ingrediënten


  • 75 gram broccoli
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels fijn geraspte grana padano
  • 1 kleine eidooier
  • handje paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • ongeveer 6 eetlepels sesamzaadjes

Ingrediënten kaasdip

  • ongeveer 50 gram zachte kaas op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
  • verse bieslook

Bereiding

(7)
1
Was de kruimige aardappelen en kook deze in de schil voor ongeveer 20 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. 
2
Maak ondertussen een kaasdip door de zachte kaas te mengen met crème fraîche, peper, zout en fijngesneden bieslook. Welke kaas je hiervoor gebruikt kan verschillen, je kunt zelfs brie gebruiken zonder de korst. 
3
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Haal de aardappelen uit het water zodra deze volledig gaar zijn en breng het water opnieuw aan de kook. 
4
Kook de broccoli tot deze volledig gaar is, giet deze dan af en pureer de broccoli met een staafmixer. Je kunt de broccoli eventueel ook fijn prakken met een vork. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.