Simpel, lekker en goedkoop recept voor ouderwetse tomatensoep. Recept voor 4 personen, klaar in 20 minuten. Lekker met geroosterd (stok)brood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-12-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Dit hoeft niet heel netjes aangezien we de soep gaan pureren.
Bereid een halve liter groentebouillon voor, dit kun je heel makkelijk met bouillonblokjes maken.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook en sjalot tot de sjalot glazig is geworden.
Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Breng 5 minuten lang aan de kook, voeg dan de basilicumblaadjes toe.
Pureer tot een gladde tomatensoep met behulp van een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met bijvoorbeeld geroosterd brood. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.