Een simpele maar heerlijke rode bietensoep, heerlijk zacht en met een vleugje citroen. Klaar in 20 minuten, recept voor 6 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-03-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Pel en snijd de sjalotjes in stukken, het maakt niet uit hoe grof of fijn je deze snijd aangezien de soep gepureerd gaat worden.
Schil de aardappelen en snijd deze in kleinere stukken. Pers het sap uit een citroen en zet opzij.
Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit de sjalotjes een aantal minuten. Voeg de aardappelen en rode bieten toe en bak een aantal minuten mee.
Voeg 1 liter kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de rode bietensoep dan rustig pruttelen totdat de sjalotjes zacht geworden zijn.
Pureer de soep en haal deze dan door een fijne zeef met behulp van een grote (soep) lepel om stukjes uit de soep te halen. Verwarm de rode bietensoep opnieuw en voeg het citroensap toe.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat meer kippenbouillon. Verdeel de rode bietensoep over 6 diepe kommen en garneer met een lepeltje zure room. Eet smakelijk!
Tip: kijk ook eens naar dit lekkere recept voor Borscht, een rode bietensoep uit Oekraïne.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.