Rode bietensoep

(10)

Een simpele maar heerlijke rode bietensoep, heerlijk zacht en met een vleugje citroen. Klaar in 20 minuten, recept voor 6 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-03-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-07-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Rode bietensoep

Ingrediënten


  • 1 pakje voorgekookte rode bieten van 500 gram
  • Sap van 1 citroen
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Zure room ter garnering

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Middelgrote pan
  • Blender
  • Fijne zeef en grote (soep) lepel

Rode bietensoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bietensoep


Voorbereiding – 5 minuten

Pel en snijd de sjalotjes in stukken, het maakt niet uit hoe grof of fijn je deze snijd aangezien de soep gepureerd gaat worden.

Schil de aardappelen en snijd deze in kleinere stukken. Pers het sap uit een citroen en zet opzij. 

Rode bietensoep
Rode bietensoep

De rode bietensoep afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit de sjalotjes een aantal minuten. Voeg de aardappelen en rode bieten toe en bak een aantal minuten mee.

Voeg 1 liter kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de rode bietensoep dan rustig pruttelen totdat de sjalotjes zacht geworden zijn.

Pureer de soep en haal deze dan door een fijne zeef met behulp van een grote (soep) lepel om stukjes uit de soep te halen. Verwarm de rode bietensoep opnieuw en voeg het citroensap toe. 

Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat meer kippenbouillon. Verdeel de rode bietensoep over 6 diepe kommen en garneer met een lepeltje zure room. Eet smakelijk!

Tip: kijk ook eens naar dit lekkere recept voor Borscht, een rode bietensoep uit Oekraïne.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-03-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-07-2022


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Rode bietensoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.