Rode bietensoep
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode bietensoep vegetarisch

Een simpele maar heerlijke rode bietensoep, heerlijk zacht en met een vleugje citroen. Klaar in 20 minuten, recept voor 6 personen.

20 minuten
6 personen
Rode bietensoep ingrediënten
Recept rode bietensoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-03-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel en snijd de sjalotjes in stukken, het maakt niet uit hoe grof of fijn je deze snijd aangezien de soep gepureerd gaat worden.

Schil de aardappelen en snijd deze in kleinere stukken. Pers het sap uit een citroen en zet opzij. 

Rode bietensoep
Rode bietensoep

De rode bietensoep afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit de sjalotjes een aantal minuten. Voeg de aardappelen en rode bieten toe en bak een aantal minuten mee.

Voeg 1 liter kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de rode bietensoep dan rustig pruttelen totdat de sjalotjes zacht geworden zijn.

Pureer de soep en haal deze dan door een fijne zeef met behulp van een grote (soep) lepel om stukjes uit de soep te halen. Verwarm de rode bietensoep opnieuw en voeg het citroensap toe. 

Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat meer kippenbouillon. Verdeel de rode bietensoep over 6 diepe kommen en garneer met een lepeltje zure room. Eet smakelijk!

Tip: kijk ook eens naar dit lekkere recept voor Borscht, een rode bietensoep uit Oekraïne.

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
58.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
10.16 g
0.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.09 g
0.54 g
Eiwitten
2.1 g
Vezels
1.76 g
Natrium
844.29 mg
Mineralen
Ijzer
0.77 mg
Calcium
20 mg
Magnesium
11.84 mg
Kalium
11.84 mg
Fosfor
31.26 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.16 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
7.29 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
4.78 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode bietensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.