Knapperig en licht vullende vegetarische springrolls geserveerd met een simpele (pittige) sojasaus. Recept voor 25 loempia's. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-springrolls
Was de paprika, sla en komkommer. Schil de wortelen en snijd de zaadlijsten uit de rode peper en komkommer. Snijd de wortels, komkommer en paprika in dunne reepjes (julienne).
Snijd de sla in kleinere stukken en snijd de lente uitjes in dunne ringen. Snijd het teentje knoflook en de rode peper (met of zonder zaadlijst) zo fijn mogelijk.
Rasp een stuk verse gember in een kommetje, meng samen met sojasaus en mirin (rijstwijn), knoflook en rode peper. Je hebt nu een heerlijke dipsaus gemaakt.
Vul een grote kom met lauwwarm water. Plaats dan 1 voor 1 de rijstvellen in het water, maar niet te lang. Tussen 5 - 10 seconden, of totdat de rijstvellen transparant worden.
Leg een rijstvel op een snijplank en stapel de gesneden groentes in het midden. Voeg niet teveel toe, de loempia moet namelijk nog dicht kunnen.
Vouw de vellen op tot een loempia, vouw hiervoor eerst de zijkanten naar binnen en rol dan het rijstvel naar boven toe dicht. Herhaal voor de resterende rijstvellen.
Serveer de vegetarische springrolls met de dipsaus. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.