Ohmydish.nl


Groene aspergesalade met gepocheerd ei

Heerlijk frisse groene aspergesalade met gepocheerd ei voor de avontuurlijke koks. Recept voor 4 personen, klaar in een half uur.

Groene aspergesalade met gepocheerd ei
35 minuten 4 personen Salades
Groene aspergesalade met gepocheerd ei

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 20 kleine groene asperges
  • 4 eieren
  • Gemengde salade
  • Zout en peper
  • Citroen
  • Boter
  • Azijn
  • Olijfolie
Groene aspergesalade met gepocheerd ei ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Grillpan
  • Klein mesje
  • Snijplank
  • 4 kleine kommetjes
  • Slacentrifuge
  • Keukendoek

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 4 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-aspergesalade-met-gepocheerd-ei


Voorbereiding -- 15 minuten

Was de groene asperges en gemengde salade. Droog de asperges met een keukendoek, en de gemengde salade met behulp van een slacentrifuge.

Snijd een klein deel van de uiteinden van de asperges af. Vul de grote pan met water en voeg een scheutje azijn toe. Breng aan de kook en voeg een snufje zout toe. Leg de 4 kleine kommetjes naast elkaar. Vul elk kommetje halfvol met azijn en voeg een snufje zout toe.

Tik een eitje open en voeg de inhoud rustig aan toe aan de kom. Herhaal voor de resterende 3 kommetjes. Plaats minimaal 5 minuten lang in de koelkast. Door de eieren in een kommetje met azijn te plaatsen voorkom je dat het ei uit elkaar gaat vallen als deze in contact komt met kokend heet water. Er zal een dun (iets gelig) laagje over het ei komen.

Groene aspergesalade met gepocheerd ei Groene aspergesalade met gepocheerd ei

De salade bereiden -- 10 minuten

Voeg olijfolie toe aan de gemengde salade en pers wat citroensap er overheen. Breng op smaak met peper en zout. Bak de groene asperges in de grillpan in 4 tot 5 minuten tijd. Draai zo nu en dan, breng op smaak met peper en zout.

Leg 4 borden klaar en voeg daar de gemengde salade aan toe. Leg wat gegrilde groene asperges bovenop.

De eieren pocheren -- 10 minuten

Zet het vuur lager zodra het water in de grote pan aan de kook is gebracht. De reden is om te voorkomen dat er teveel bubbels ontstaan waardoor de eieren kapot kunnen gaan.

Vul een kommetje met koud water en zet naast de pan met kokend water. Giet de inhoud van elke kom 1 voor in in het kokende water (met azijn is prima!) Laat de eieren 2 minuten lang rustig garen. Haal ze dan uit de pan en voeg de gepocheerde eieren toe aan het kommetje met koud water. Dit stopt het kookproces en zal de azijn-smaak van de gepocheerde eieren verwijderen.

Voeg het gepocheerde eitje toe aan de salade en breng op smaak met peper.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Franse citroentaart

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.