Heerlijk frisse groene aspergesalade met gepocheerd ei voor de avontuurlijke koks. Recept voor 4 personen, klaar in een half uur.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-aspergesalade-met-gepocheerd-ei
Snijd een klein deel van de uiteinden van de asperges af. Vul de grote pan met water en voeg een scheutje azijn toe. Breng aan de kook en voeg een snufje zout toe. Leg de 4 kleine kommetjes naast elkaar. Vul elk kommetje halfvol met azijn en voeg een snufje zout toe.
Tik een eitje open en voeg de inhoud rustig aan toe aan de kom. Herhaal voor de resterende 3 kommetjes. Plaats minimaal 5 minuten lang in de koelkast. Door de eieren in een kommetje met azijn te plaatsen voorkom je dat het ei uit elkaar gaat vallen als deze in contact komt met kokend heet water. Er zal een dun (iets gelig) laagje over het ei komen.
Groene aspergesalade met gepocheerd ei
Leg 4 borden klaar en voeg daar de gemengde salade aan toe. Leg wat gegrilde groene asperges bovenop.
Vul een kommetje met koud water en zet naast de pan met kokend water. Giet de inhoud van elke kom 1 voor in in het kokende water (met azijn is prima!) Laat de eieren 2 minuten lang rustig garen. Haal ze dan uit de pan en voeg de gepocheerde eieren toe aan het kommetje met koud water. Dit stopt het kookproces en zal de azijn-smaak van de gepocheerde eieren verwijderen.
Voeg het gepocheerde eitje toe aan de salade en breng op smaak met peper.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.