Heerlijk frisse groene aspergesalade met gepocheerd ei voor de avontuurlijke koks. Recept voor 4 personen, klaar in een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-12-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de groene asperges en gemengde salade. Droog de asperges met een keukendoek, en de gemengde salade met behulp van een slacentrifuge. Snijd een klein deel van de uiteinden van de asperges af.
Vul de grote pan met water en voeg een scheutje azijn toe. Breng aan de kook en voeg een snufje zout toe. Leg de 4 kleine kommetjes naast elkaar.
Vul elk kommetje halfvol met azijn en voeg een snufje zout toe. Tik een eitje open en voeg de inhoud rustig toe aan de kom. Herhaal voor de resterende 3 kommetjes.
Plaats minimaal 5 minuten lang in de koelkast. Door de eieren in een kommetje met azijn te plaatsen voorkom je dat het ei uit elkaar gaat vallen als deze in contact komt met kokend heet water.
Er zal een dun (iets gelig) laagje over het ei komen.
Voeg olijfolie toe aan de gemengde salade en pers wat citroensap er overheen. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de groene asperges in de grillpan in 4 tot 5 minuten tijd. Draai zo nu en dan, breng op smaak met peper en zout. Leg 4 borden klaar en voeg daar de gemengde salade aan toe. Leg wat gegrilde groene asperges bovenop.
Zet het vuur lager zodra het water in de grote pan aan de kook is gebracht. De reden is om te voorkomen dat er teveel bubbels ontstaan waardoor de eieren kapot kunnen gaan. Vul een kommetje met koud water en zet naast de pan met kokend water.
Giet de inhoud van elk kommetje 1 voor 1 in het kokende water (met azijn is prima!) Laat de eieren 2 minuten lang rustig garen.
Haal ze dan voorzichtig uit de pan en voeg de gepocheerde eieren toe aan het kommetje met koud water. Dit stopt het kookproces en zal de azijn-smaak van de gepocheerde eieren verwijderen.
Voeg het gepocheerde eitje toe aan de salade en breng op smaak met peper. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.