Lekker vegetarische snack die je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Deze gefrituurde mini mozzarella balletjes zijn klaar in ongeveer 10 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-05-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Giet een liter zonnebloemolie in de braadpan en verhit de olie tot een temperatuur van 180 graden celsius. Giet de mini mozzarella balletjes af in een vergiet.
Dep de mozzarella balletjes droog met een schone droge keukendoek en zet opzij. Meng de panko en chili samen in 1 van de diepe borden en breng op smaak met peper en zout.
Voeg een beetje bloem toe aan een tweede bord en klop een ei los in het laatste diepe bord.
Dip de mozzarella balletjes 1 voor 1 in de bloem, haal ze dan door het losgeklopte ei en als laatste door de chili en panko. Stapel de mini mozzarella balletjes op een bord.
Frituur de mozzarella balletjes voorzichtig in 1 tot 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg niet teveel mozzarella balletjes tegelijkertijd toe aan de braadpan.
Aangezien je de kaas rauw kunt eten hoeven deze mozzarella balletjes alleen maar even verhit te worden. Bak ze niet te lang, anders zal de mozzarella eruit gaan lopen.
Serveer met bijvoorbeeld een zelfgemaakte chilisaus, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.