Maak een 20-tal gestoomde Chinese dumplings zonder al teveel moeite! De dumplings zijn klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-09-2024
Snijd de bamboescheuten, teentjes knoflook en jalapeño peper fijn. Snijd de lenteuitjes in dunne ringen en snijd de korianderblaadjes fijn.
Meng de knoflook, bamboe, jalapeño, koriander en 1 eetlepel mirin samen met het gehakt in de kleine kom. Breng op smaak met peper en zout.
Plaats 1 eetlepel van het mengsel in het midden van een dumpling vel. Bestrijk de randen van het vel met een klein beetje water en vouw deze naar binnen om te sluiten.
Druk aan om er zeker van te zijn dat de dumpling echt dicht is. Herhaal deze stap voor de resterende dumplings.
Voeg een laagje water toe aan een pan en breng aan de kook. Plaats het stoommandje bovenop en voeg daar de dumplings aan toe.
Wees er zeker van dat de dumplings elkaar niet aanraken, of dat er teveel dumplings tegelijk in een mandje zitten. Je kunt meerdere mandjes stapelen om zo snel meer dumplings te garen.
Sluit het mandje en stoom de dumplings ongeveer 5 minuten lang.
Dumplings zijn lekker met een makkelijke dipsaus. Combineer bijvoorbeeld sojasaus, sambal en de resterende mirin- en sesamolie samen. Pak je eetstokjes en begin met dippen, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.