Dumplings met gehakt

(16)

Maak een 20-tal gestoomde Chinese dumplings zonder al teveel moeite! De dumplings zijn klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Dumplings met gehakt

Ingrediënten


  • 20 dumpling vellen
  • 200 gram gehakt (half-om-half)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lente ui
  • 2 bamboescheuten
  • 1 jalapeño peper
  • 1 eetlepel verse korianderblaadjes
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel sesamolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepel mirin (rijstwijn)
  • 1 theelepel sambal

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kleine kom
  • Siliconen kwast
  • Stoommandje met bakpapier erin
  • Pan waar het stoommandje op past

Dumplings met gehakt Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dumplings-met-gehakt


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de bamboescheuten, teentjes knoflook en jalapeño peper fijn. Snijd de lenteuitjes in dunne ringen en snijd de korianderblaadjes fijn. 

Meng de knoflook, bamboe, jalapeño, koriander en 1 eetlepel mirin samen met het gehakt in de kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. 

Plaats 1 eetlepel van het mengsel in het midden van een dumpling vel. Bestrijk de randen van het vel met een klein beetje water en vouw deze naar binnen om te sluiten. 

Druk aan om er zeker van te zijn dat de dumpling echt dicht is. Herhaal deze stap voor de resterende dumplings. 

Dumplings met gehakt
Dumplings met gehakt

De dumplings afmaken -- 10 minuten

Voeg een laagje water toe aan een pan en breng aan de kook. Plaats het stoommandje bovenop en voeg daar de dumplings aan toe. 

Wees er zeker van dat de dumplings elkaar niet aanraken, of dat er teveel dumplings tegelijk in een mandje zitten. Je kunt meerdere mandjes stapelen om zo snel meer dumplings te garen. 

Sluit het mandje en stoom de dumplings ongeveer 5 minuten lang. 

Dumplings zijn lekker met een makkelijke dipsaus. Combineer bijvoorbeeld sojasaus, sambal en de resterende mirin- en sesamolie samen. Pak je eetstokjes en begin met dippen, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-08-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Dumplings met gehakt

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.