Ohmydish.nl


Broccoli kroketjes

Deze kleine broccoli kroketjes met een heerlijk krokant jasje van sesam zijn een ideaal vegetarisch hapje tijdens een feestje of borrel. Extra lekker met zelfgemaakte kaasdip.

Broccoli kroketjes
1 uur 4 personen Bijgerechten
Broccoli kroketjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 75 gram broccoli
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels fijn geraspte grana padano
  • 1 kleine eidooier
  • handje paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • ongeveer 6 eetlepels sesamzaadjes

Ingrediënten kaasdip

  • ongeveer 50 gram zachte kaas op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
  • verse bieslook
Broccoli kroketjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • klein mesje
  • vergiet
  • staafmixer of vork
  • fijne zeef + grote lepel
  • houten lepel
  • 2 borden
  • 2 kleine kommetjes
  • friteuse of pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • keukenpapier

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broccoli-kroketjes


Voorbereiding – 30 minuten

Was de kruimige aardappelen en kook deze in de schil voor ongeveer 20 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Maak ondertussen een kaasdip door de zachte kaas te mengen met crème fraîche, peper, zout en fijngesneden bieslook. Welke kaas je hiervoor gebruikt kan verschillen, je kunt zelfs brie gebruiken zonder de korst. 

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Haal de aardappels uit het water zodra deze volledig gaar zijn en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de broccoli tot deze volledig gaar is, giet deze dan af en pureer de broccoli met een staafmixer. Je kunt de broccoli eventueel ook fijn prakken met een vork. 

Schil de aardappelen en wrijf deze door een zeef voor een gladde aardappelpuree. Meng de aardappelpuree samen met de broccoli en voeg daar dan een kleine eidooier aan toe. Als de eidooier groot is, kun je een halve eidooier toevoegen. 

Broccoli kroketjes
Broccoli kroketjes

Broccoli kroketjes afmaken – 30 minuten

Voeg 2 eetlepels fijngeraspte grana padano toe en een beetje paneermeel. Voeg niet teveel paneermeel toe, anders zullen de kroketjes droog worden. Breng op smaak met peper en zout en rol er dan kroketjes van, maak ze niet te groot. Dit kun je het makkelijkste doen door er een balletje van te draaien en rol deze dan op je aanrecht tot een mini kroketje. 

Leg de kroketjes op een bord en plaats deze kort in de vriezer of eventueel koelkast. Verwarm ondertussen olie in een friteuse of in een pan met dikke bodem. 

Plaats bloem in een kommetje, klop een ei los in een tweede kommetje en plaats sesamzaadjes op een plat bord. Rol de kroketjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de sesamzaadjes. Zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Frituur de broccoli kroketjes tot deze mooi goudbruin zijn. 

Serveer deze vegetarische broccoli kroketjes met de kaasdip!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Pot au feu
Volgend recept →
Pommes noisette

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.