Gevulde puntpaprika's met couscous en zwarte olijven
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde puntpaprika's met couscous en zwarte olijven veganistisch

Vegetarische gevulde puntpaprika's met couscous en zwarte olijven. Lekker als voorafje of als bijgerecht, klaar in 20 minuten.

20 minuten
4 personen
Gevulde puntpaprika's met couscous en zwarte olijven ingrediënten

Recept gevulde puntpaprika's met couscous en zwarte olijven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de kastanjechampignons schoon met een borstel of keuken en snijd deze dan in dunne plakjes. Snijd de olijven in dunne plakjes.

Voeg de couscous toe aan een kom, besprenkel met olijfolie, peper en zout. Giet kokend heet water over de couscous heen, tot ongeveer 2 cm boven de couscous. Dek af met huishoudfolie en roer na een aantal minuten goed door.

De couscous zal dan vrijwel al het water opgenomen hebben, wacht totdat er een kruimelige couscous ontstaat. Snijd de puntpaprika's over de lengte en haal de zaadlijsten eruit. Zorg ervoor dat je de steeltjes laat zitten zodat de couscous er beter in blijft zitten. Plaats de puntpaprika's dan met de gesneden kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier erop.

Bedruip met olijfolie, voeg dan peper en zout toe. Bak de puntpaprika's in de voorverwarmde oven in 5 tot 10 minuten gaar. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de paprika's. Bereid de rest van de vulling terwijl de puntpaprika's aan het bakken zijn.

Verhit hiervoor olijfolie in en bakpan en fruit hierin de in plakjes gesneden champignons en het sjalotje aan. Voeg dan knoflook toe en bak dit een minuut lang mee. Voeg de olijven samen met de couscous toe en breng op smaak met peper en zout.

Gevulde puntpaprika's met couscous en zwarte olijven
Gevulde puntpaprika's met couscous en zwarte olijven

De gevulde puntpaprika's met couscous en zwarte olijven afmaken – 5 minuten

Gebruik een lepel om de gehalveerde puntpaprika's te vullen met het couscousmengsel. Bak een extra 5 minuten lang in de oven om er zeker van te zijn dat de puntpaprika's warm genoeg zijn. 

Garneer met peterselie en serveer met een lekkere salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
163.65 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
18.49 g
8.28 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.07 g
1.58 g
Eiwitten
6.09 g
Vezels
7.82 g
Natrium
1062.83 mg
Mineralen
Ijzer
2.34 mg
Calcium
100.05 mg
Magnesium
41.71 mg
Kalium
41.71 mg
Fosfor
93.09 mg
Koper
0.39 mg
Zink
0.9 mg
Jodium
0.55 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
346.65 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.34 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.35 mg
Vitamine B6
0.4 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
128.18 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gevulde puntpaprika's met couscous en zwarte olijven"
Mieke zegt op 27-07-2020
pff wat ziet dat er weer super lekker uit zeg !
Ohmydish zegt op 01-08-2020
Dankjewel Mieke!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.