Zeebaars met witlof en balsamico
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zeebaars met witlof en balsamico

Deze heerlijke zeebaars met witlof en balsamico kun je in 15 minuten op tafel zetten. Recept voor twee personen.

15 minuten
2 personen
Zeebaars met witlof en balsamico ingrediënten

Recept zeebaars met witlof en balsamico

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
15 minuten

De zeebaars fileren – 30 minuten

Het makkelijkste is om de visboer te vragen om de zeebaars alvast schoon te maken voor je. 

Hieronder zie je hoe je een hele zeebaars kunt schoonmaken: Alle vissen hebben schubben op de huid, je zult deze voor het bereiden eraf moeten halen. Je kunt het beste de zeebaars in de gootsteen schoon maken aangezien er een hoop rommel vanaf komt. Wees voorzichtig tijdens het schoonmaken aangezien de vis scherpe vinnen heeft. 

Gebruik de achterkant van je koksmes om tegen de richting van de schubben in te gaan. Pak de staart van de vis vast met een keukendoek. Maak de vis schoon onder koud, stromend water. Controleer naderhand een keer extra of alle schubben er daadwerkelijk af zijn. 

Snijd de vis over de lengte in om de maag en ingewanden te verwijderen. Maak de vis nogmaals schoon onder koud, stromend water. Snijd in de vis, achter de graten tot het bot vanaf de kop. Volg de botten met je fileermes, van kop tot staart om de zeebaarsfilet eraf te snijden. 

Herhaal deze stap voor de andere filet. Haal het membraan en de delen met bloed af van de filet. Verwijder de graten met behulp van een vis pincet. 

Zeebaars met venkel en balsamico azijn
Zeebaars met witlof en balsamico azijn

De zeebaars met venkel en balsamico azijn afmaken – 15 minuten

Snijd de witlof doormidden, haal de harde kern eruit en snijd de rest vrij fijn. Besprenkel met een beetje olijfolie en een klein beetje sinaasappelsap. Breng op smaak met zout en peper. 

Snijd de cherry tomaatjes in partjes en zet opzij. Dep de visfilets droog met keukenpapier en wrijf er wat olijfolie over. Verhit de grillpan en gril de vis 1 - 2 minuten aan beide kanten tot het grill patroon zichtbaar is. Breng op smaak met peper en zout. 

Haal de filets uit de grillpan en voeg balsamico azijn toe aan dezelfde pan. Laat een aantal minuten pruttelen, op deze manier haal je alle smaken uit de pan in de azijn. 

Verdeel de witlof over 2 borden, plaats de zeebaarsfilet bovenop en verdeel ook de cherry tomaatjes. Maak het gerecht af door er de balsamico azijn reductie overheen te gieten. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
231.75 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.41 g
10.4 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.55 g
1.36 g
Eiwitten
32.44 g
Vezels
4.75 g
Natrium
798.64 mg
Mineralen
Ijzer
1.94 mg
Calcium
103.62 mg
Magnesium
64.16 mg
Kalium
64.16 mg
Fosfor
500.78 mg
Koper
0.35 mg
Zink
1.15 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
67.49 mg
Vitamine D
1.88 mg
Vitamine A
208.29 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.51 mg
Vitamine B12
2.5 µg
Foliumzuur
46.6 µg
Vitamine E
0.29 mg
Vitamine K
6.93 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zeebaars met witlof en balsamico"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.