Ohmydish.nl


Zeebaars met witlof en balsamico

Deze heerlijke zeebaars met witlof en balsamico kun je in 15 minuten op tafel zetten. Recept voor twee personen.

45 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Zeebaars met witlof en balsamico

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

 • 1 hele zeebaars of 2 zeebaarsfilets
 • 1 grote witlof
 • Handvol cherry tomaatjes
 • Balsamico azijn
 • Olijfolie
 • Peper en zout naar smaak
 • Optioneel: 1 sinaasappel
Zeebaars met witlof en balsamico ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

 • Snijplank
 • Koksmes
 • Grillpan
 • Optioneel: vis pincet
 • Keukenpapier

Bereiden


45 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zeebaars-met-witlof-en-balsamico


De zeebaars fileren -- 30 minuten

Het makkelijkste is om de visboer te vragen om de zeebaars alvast schoon te maken voor je. 

Hieronder zie je hoe je een hele zeebaars kunt schoonmaken: Alle vissen hebben schubben op de huid, je zult deze voor het bereiden eraf moeten halen. Je kunt het beste de zeebaars in de gootsteen schoon maken aangezien er een hoop rommel vanaf komt. Wees voorzichtig tijdens het schoonmaken aangezien de vis scherpe vinnen heeft. 

Gebruik de achterkant van je koksmes om tegen de richting van de schubben in te gaan. Pak de staart van de vis vast met een keukendoek. Maak de vis schoon onder koud, stromend water. Controleer naderhand een keer extra of alle schubben er daadwerkelijk af zijn. 

Snijd de vis over de lengte in om de maag en ingewanden te verwijderen. Maak de vis nogmaals schoon onder koud, stromend water. Snijd in de vis, achter de graten tot het bot vanaf de kop. Volg de botten met je fileermes, van kop tot staart om de zeebaarsfilet eraf te snijden. 

Herhaal deze stap voor de andere filet. Haal het membraan en de delen met bloed af van de filet. Verwijder de graten met behulp van een vis pincet. 

Zeebaars met venkel en balsamico azijn
Zeebaars met witlof en balsamico azijn

De zeebaars met venkel en balsamico azijn afmaken -- 15 minuten

Snijd de witlof doormidden, haal de harde kern eruit en snijd de rest vrij fijn. Besprenkel met een beetje olijfolie en een klein beetje sinaasappelsap. Breng op smaak met zout en peper. 

Snijd de cherry tomaatjes in partjes en zet opzij. Dep de visfilets droog met keukenpapier en wrijf er wat olijfolie over. Verhit de grillpan en gril de vis 1 - 2 minuten aan beide kanten tot het grill patroon zichtbaar is. Breng op smaak met peper en zout. 

Haal de filets uit de grillpan en voeg balsamico azijn toe aan dezelfde pan. Laat een aantal minuten pruttelen, op deze manier haal je alle smaken uit de pan in de azijn. 

Verdeel de witlof over 2 borden, plaats de zeebaarsfilet bovenop en verdeel ook de cherry tomaatjes. Maak het gerecht af door er de balsamico azijn reductie overheen te gieten. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Zoete aardappelpizza
Volgend recept →
Baileys brownies

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.