Een zelfgemaakte lavendel panna cotta met citroen is fluweelzacht, vol van smaak met een subtiele lavendel smaak. De lavendel en citroen maken dit een perfect zomers toetje.
Panna cotta met een vleugje lavendel en een heerlijke en simpele citroensiroop zijn binnen een handomdraai gemaakt. Ideaal als toetje na een etentje of barbecue, je kunt deze namelijk volledig vooraf klaar maken.
Lavendel en citroen is niet voor niks een perfecte smaak combinatie, ze complimenteren elkaar en samen met de romige panna cotta smelt dit toetje letterlijk op je tong.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-08-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-09-2024
Je kunt de smaak van lavendel op meerdere manieren in de panna cotta krijgen. Je kunt de lavendel toevoegen aan de slagroom en deze een nacht in de koelkast zetten.
Je kunt de slagroom en lavendel ook zachtjes verwarmen en deze vervolgens een beetje laten afkoelen. Dit is een snellere manier om de slagroom een subtiele smaak van lavendel te geven.
Zeef de slagroom en gooi de lavendel weg. Verwarm de slagroom met lavendelsmaak samen met de melk en 100 gram suiker op laag vuur. Zorg ervoor dat het mengsel niet gaat koken en niet te heet zal worden.
Plaats ondertussen de gelatine in koud water zodat deze zacht kan worden.
Haal het slagroom mengsel van het vuur zodra de suiker is opgelost en roer hier de gelatine doorheen.
Verdeel het mengsel over 6 ramekins, kommetjes of glazen en laat dit een beetje afkoelen.
Plaats de panna cotta in de koelkast en laat deze volledig opstijven.
Rasp 1 citroen en zet de citroenrasp apart.
Maak de citroensiroop door de citroenen uit te persen. Voeg een gelijke hoeveelheid suiker toe aan het citroensap, dus bijvoorbeeld 100 ml citroensap en 100 gram suiker.
Laat dit zachtjes inkoken tot een lichte siroop en laat de siroop vervolgens afkoelen.
Je kunt de panna cotta in de kommetjes of glazen serveren, of zet ze kort in warm water om de panna cotta een bord te serveren. Serveer met citroensiroop en een beetje citroenrasp. Geniet ervan!
Is alle lavendel eetbaar?
Niet alle soorten lavendel zijn eetbaar, de meeste soorten lavendel kun je gebruiken om smaak te geven aan je gerechten. De meest gangbare eetbare lavendel is de soort 'Lavandula angustifolia'.
Hoe lang kan ik panna cotta bewaren?
Je kunt zelfgemaakte panna cotta tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.