Een makkelijk toetje met ontzettend veel smaak. Zoete aardbeien, simpele slagroom en verkruimelde meringues in deze klassieke Engelse Eton mess.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eton-mess
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer ongeveer iets minder dan de helft tot een gladde saus. Voeg hier een eetlepel suiker aan toe, maak de aardbeiensaus niet te zoet.
Snijd de rest van de aardbeien in kwarten of stukjes. Klop de slagroom samen met 2 eetlepels suiker tot deze stijf is, maar zorg ervoor dat deze niet te stijf is. Roer hier de helft van de aardbeiensaus doorheen, maar zorg dat deze juist niet goed gemengd is.
Verkruimel de meringues, niet te fijn. Maak lagen in de glaasjes van verse aardbeien, slagroom, de resterende aardbeiensaus en verkruimelde meringues.
Herhaal tot de glaasjes vol zijn en alle ingrediënten zijn gebruikt. Geniet ervan!
Waar komt Eton mess vandaan?
Een Eton mess komt uit Engeland.
Hoort er mascarpone in een Eton mess?
Nee, officieel hoort er in een klassieke Engelse Eton mess alleen slagroom.
Waar komt de naam Eton mess vandaan?
Het dessert kent zijn oorsprong van Eton College, mess (rommel) komt door het uiterlijk.
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!