Een makkelijk toetje met ontzettend veel smaak. Zoete aardbeien, simpele slagroom en verkruimelde meringues in deze klassieke Engelse Eton mess.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer ongeveer iets minder dan de helft tot een gladde saus. Voeg hier een eetlepel suiker aan toe, maak de aardbeiensaus niet te zoet.
Snijd de rest van de aardbeien in kwarten of stukjes. Klop de slagroom samen met 2 eetlepels suiker tot deze stijf is, maar zorg ervoor dat deze niet te stijf is. Roer hier de helft van de aardbeiensaus doorheen, maar zorg dat deze juist niet goed gemengd is.
Verkruimel de meringues, niet te fijn. Maak lagen in de glaasjes van verse aardbeien, slagroom, de resterende aardbeiensaus en verkruimelde meringues.
Herhaal tot de glaasjes vol zijn en alle ingrediënten zijn gebruikt. Geniet ervan!
Waar komt Eton mess vandaan?
Een Eton mess komt uit Engeland.
Hoort er mascarpone in een Eton mess?
Nee, officieel hoort er in een klassieke Engelse Eton mess alleen slagroom.
Waar komt de naam Eton mess vandaan?
Het dessert kent zijn oorsprong van Eton College, mess (rommel) komt door het uiterlijk.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.