Een makkelijk toetje met ontzettend veel smaak. Zoete aardbeien, simpele slagroom en verkruimelde meringues in deze klassieke Engelse Eton mess. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eton-mess
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer ongeveer iets minder dan de helft tot een gladde saus. Voeg hier een eetlepel suiker aan toe, maak de aardbeiensaus niet te zoet.
Snijd de rest van de aardbeien in kwarten of stukjes. Klop de slagroom samen met 2 eetlepels suiker tot deze stijf is, maar zorg ervoor dat deze niet te stijf is. Roer hier de helft van de aardbeiensaus doorheen, maar zorg dat deze juist niet goed gemengd is.
Verkruimel de meringues, niet te fijn. Maak lagen in de glaasjes van verse aardbeien, slagroom, de resterende aardbeiensaus en verkruimelde meringues.
Herhaal tot de glaasjes vol zijn en alle ingrediënten zijn gebruikt. Geniet ervan!
Waar komt Eton mess vandaan?
Een Eton mess komt uit Engeland.
Hoort er mascarpone in een Eton mess?
Nee, officieel hoort er in een klassieke Engelse Eton mess alleen slagroom.
Waar komt de naam Eton mess vandaan?
Het dessert kent zijn oorsprong van Eton College, mess (rommel) komt door het uiterlijk.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.