Eton mess

(35)

Een makkelijk toetje met ontzettend veel smaak. Zoete aardbeien, simpele slagroom en verkruimelde meringues in deze klassieke Engelse Eton mess.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Eton mess

Ingrediënten


  • 400 gram aardbeien
  • 3 eetlepels suiker
  • 300 ml slagroom
  • flinke handvol meringues

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • staafmixer
  • elektrische mixer
  • lepel
  • 4 glaasjes

Eton mess Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eton-mess


Voorbereiding – 10 minuten

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer ongeveer iets minder dan de helft tot een gladde saus. Voeg hier een eetlepel suiker aan toe, maak de aardbeiensaus niet te zoet.

Snijd de rest van de aardbeien in kwarten of stukjes. Klop de slagroom samen met 2 eetlepels suiker tot deze stijf is, maar zorg ervoor dat deze niet te stijf is. Roer hier de helft van de aardbeiensaus doorheen, maar zorg dat deze juist niet goed gemengd is.

Eton mess
Eton mess

Eton mess afmaken – 10 minuten

Verkruimel de meringues, niet te fijn. Maak lagen in de glaasjes van verse aardbeien, slagroom, de resterende aardbeiensaus en verkruimelde meringues. 

Herhaal tot de glaasjes vol zijn en alle ingrediënten zijn gebruikt. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
35 stemmen

Eton mess: Veel gestelde vragen

Waar komt Eton mess vandaan?

Een Eton mess komt uit Engeland.

Hoort er mascarpone in een Eton mess?

Nee, officieel hoort er in een klassieke Engelse Eton mess alleen slagroom.

Waar komt de naam Eton mess vandaan?

Het dessert kent zijn oorsprong van Eton College, mess (rommel) komt door het uiterlijk.

0 reacties op Eton mess

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.