Deze künefe rolletjes met ricotta zijn een variatie op de klassieke Turkse künefe. Dit knapperige zoete deeg met een zachte binnenkant is een heerlijke gebakje voor bij de koffie of thee.
Turkse künefe is een zoete lekkernij welke doorgaans in een ronde vorm wordt gemaakt met een vulling van mozzarella. Deze künefe rolletjes zijn extra krokant omdat de deegsliertjes (kadayif) worden opgerold i.p.v. los gemaakt.
Voor deze knapperige künefe rolletjes wordt gebruik gemaakt van ricotta, dit maakt de rolletjes extra smaakvol aangezien ricotta ontzettend romig is. Samen met de zoete siroop en pistachenootjes een heerlijk gebakje voor bij de thee of koffie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-10-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-11-2024
Verwarm 100 gram suiker samen met 100 ml water en laat dit ongeveer 5 minuten koken.
Zet het vuur uit en voeg 1 eetlepel citroensap toe. Laat de siroop vervolgens volledig afkoelen terwijl je de rolletjes maakt.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Haal de deegsliertjes niet los van elkaar, maar haal er een brede band vanaf (ongeveer 4 tot 5 cm). Dit kun je eventueel met een schaar doen.
Plaats een tweede band deegsliertjes bovenop zoals op de foto.
Leg een theelepeltje ricotta in het midden en vouw de zijkanten over de ricotta heen. Rol de deegslierten vervolgens op en leg deze in een bakvorm met de kant waar het deeg samenkomt naar beneden.
Herhaal voor de resterende deegsliertjes en zorg dat de bakvorm volledig gevuld is met de künefe rolletjes.
Smelt de roomboter en schenk deze over de rolletjes heen.
Bak de künefe rolletjes gaar en mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de rolletjes.
Schenk de afgekoelde siroop direct over de künefe rolletjes en laat dit ongeveer 5 minuten staan.
Hak ondertussen een handvol pistache nootjes vrij fijn en verdeel dit over de rolletjes. Serveer de rolletjes terwijl ze nog warm zijn, geniet ervan!
Wat is kadayif?
Kadayif is een deegsoort, het wordt ook wel sliertjes filodeeg genoemd maar is toch net iets anders dan filodeeg. Het deeg is in hele dunne sliertjes verdeeld, waardoor je dit deeg moeilijk zelf kunt maken.
Taze kadayif is te koop bij Turkse winkels, je kunt het verse deeg vinden in de koeling.
Kan ik de ricotta vervangen?
Je kunt de ricotta eventueel vervangen door mozzarella.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.