Een rabarber crumble met aardbei is een heerlijk zomers toetje. Makkelijk om te maken met een volle smaak en extra lekker met een bolletje ijs.
Een crumble is een Engels toetje, makkelijk en bomvol smaak. Het zachte fruit past perfect bij de krokante kruimellaag en een bolletje roomijs maakt deze rabarber-aardbei crumble helemaal af.
Rabarber is doorgaans redelijk zuur van smaak, afhankelijk van de soort rabarber die je gebruikt. Aardbeien zijn juist zoet van smaak, daarom complementeren de aardbeien de rabarber heel goed en dit is een ideale manier om de crumble zoeter te maken zonder het toevoegen van extra suiker.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-06-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-09-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de rabarber en snijd deze in stukjes, niet te groot. Was de aardbeien en snijd deze door de helft.
Meng de aardbeien en rabarber met 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel bloem. Verdeel over een ovenschaal.
Hak een handvol amandelen vrij fijn.
Meng de amandelen met 100 gram zachte boter, 220 gram bloem, 80 gram suiker en een snuf zout. Wrijf met je vingers tot er kruimels ontstaan en verdeel deze over het fruit.
Bak de rabarber aardbei crumble mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Serveer de crumble warm of lauwwarm, eventueel met een bolletje ijs zoals vanille of vlierbloesem. Geniet ervan!
Kan ik de aardbeien of rabarber weglaten?
Je kunt de aardbeien eventueel weglaten, de aardbeien geven de rabarber een zoetere smaak. Zonder aardbei zal de rabarber zuurder zijn dus dan kun je het beste extra suiker toevoegen.
Je kunt de rabarber eventueel weglaten en enkel aardbeien gebruiken voor het maken van een crumble.
Kan ik de amandelen vervangen?
Je kunt de amandelen vervangen door bijvoorbeeld hazelnoten, maar je kunt ze ook volledig weglaten voor een simpelere kruimellaag.
Hoe lang kan ik een crumble bewaren?
Je kunt een crumble tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren, het lekkerste is om deze opnieuw te verwarmen voor het serveren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.