Een aardbeiencake die anders is dan je wellicht gewend bent, de textuur heeft namelijk iets weg van bananenbrood. Ontzettend smaakvol met een lente/zomer gevoel!
Deze aardbeiencake lijkt qua textuur een beetje op bananenbrood, maar dan stiekem misschien nog wel lekkerder met aardbeien i.p.v. banaan.
Maak eens deze leuke bloemen van aardbei en blauwe bessen ter garnering voor een extra lente/zomer gevoel. Je kunt eventueel madeliefjes/boterbloempjes gebruiken, maar let erop dat de boterbloempjes niet eetbaar zijn. Madeliefjes zijn wel eetbaar.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-04-2025, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-05-2025
Pureer de aardbeien samen met 2 eetlepels citroensap, dit kun je met een blender of staafmixer doen.
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is en klop deze samen met suiker tot de boter romig is geworden.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas het volgende ei toe zodra het vorige ei volledig is opgenomen.
Voeg de aardbeienpuree toe en meng kort tot een glad mengsel.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder, of gebruik zelfrijzend bakmeel, en voeg dit geleidelijk toe. Meng tot een glad beslag.
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem eventueel met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Verdeel het beslag over de ingevette springvorm.
Bak de cake gaar in ongeveer 1 uur. Controleer met een houten prikker of de cake gaar is, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
Zet de oven uit en laat de ovendeur op een kier staan, bij te snel openen is er namelijk kans dat de cake zal inzakken.
Haal na 10 minuten de aardbeiencake uit de oven en laat afkoelen.
Ter garnering kun je de aardbeien in bloemen neerleggen. Snijd hiervoor dikke plakken van de aardbeien en leg een blauwe bes in het midden. Maak eventueel af met madeliefjes, deze zijn eetbaar (maar let op: boterbloempjes zijn niet eetbaar). Geniet ervan!
Kan ik de aardbeien ook in stukjes toevoegen?
Je kunt de aardbeien in stukjes snijden en deze toevoegen aan het beslag. Het is aan te raden de stukjes dan met een beetje bloem te bestrooien, zo zullen ze tijdens het bakken minder naar de bodem van de cake zakken.
Je kunt eventueel ook de helft pureren en de helft in stukjes snijden.
Hoe lang kan ik aardbeiencake bewaren?
Je kunt een aardbeiencake tot wel 3 dagen bewaren, let er wel op dat de aardbeien bovenop misschien minder mooi worden. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de aardbeien.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
29.17 | gram | bloem | gluten | 106.17 | 20.36 g | 0.44 g | 0.44 g | 0.06 g | 3.32 g | 0.82 g | 0.58 mg | 0.29 mg | 5.83 mg | 5.83 mg | 52.50 mg | 29.17 mg | 0.09 mg | 0.32 mg | - | - | - | - | - | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.08 mg | - | 10.21 µg | - | - | - |
0.83 | gram | bakpoeder | 0.74 | 0.18 g | - | - | - | - | - | 0.16 mg | - | - | - | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
20.83 | gram | roomboter | melk | 153.13 | 0.15 g | 0.15 g | 17.19 g | 11.25 g | 0.15 g | - | 1.04 mg | 0.02 mg | 2.71 mg | 0.42 mg | 3.13 mg | 4.17 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | 0.25 mg | 0.21 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
20.83 | gram | suiker | 83.75 | 20.63 g | 20.63 g | - | - | - | - | - | 0.02 mg | - | 0.42 mg | 0.83 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.33 | eieren | ei | 28.80 | 0.22 g | 0.04 g | 2.00 g | 0.50 g | 2.50 g | - | 24.00 mg | 0.36 mg | 10.00 mg | 2.00 mg | 26.00 mg | 36.00 mg | 0.02 mg | 0.26 mg | 7.00 µg | 6.14 µg | - | 0.36 mg | 0.04 mg | 0.02 mg | 0.06 mg | 0.03 mg | 0.46 µg | 12.00 µg | 0.22 mg | 0.05 µg | - | |
33.33 | gram | aardbeien | 12.00 | 2.17 g | 1.80 g | 0.13 g | - | 0.27 g | 0.67 g | 0.67 mg | 0.30 mg | 8.33 mg | 5.00 mg | 50.00 mg | 10.00 mg | 0.04 mg | 0.04 mg | - | 0.13 µg | 21.33 mg | - | - | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | - | 21.67 µg | 0.10 mg | 0.73 µg | - | |
0.17 | eetlepel | citroensap | sulfiet | 1.07 | 0.27 g | 0.08 g | - | - | - | - | 0.07 mg | - | 0.33 mg | 0.23 mg | 4.67 mg | 0.50 mg | 0.01 mg | - | - | - | 1.67 mg | - | - | - | - | - | - | 0.33 µg | - | - | - |
0.33 | blauwe bessen | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
0.08 | handvol | madeliefjes | 0.02 | - | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.24 mg | 0.04 mg | - | - | - | - | 0.02 mg | - | 1.26 mg | - | - | - | - | 0.01 µg | - | 0.09 µg | - | |
385.67 | 43.97 g | 23.13 g | 19.76 g | 11.81 g | 6.24 g | 1.49 g | 26.53 mg | 1.00 mg | 27.24 mg | 13.91 mg | 137.41 mg | 79.87 mg | 0.16 mg | 0.64 mg | 7.00 µg | 6.27 µg | 23.02 mg | 0.61 mg | 1.51 mg | 0.07 mg | 0.11 mg | 0.13 mg | 0.46 µg | 44.22 µg | 0.32 mg | 0.87 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.