Deze knapperige sesamrepen met honing is een gezond tussendoortje doordat er geen geraffineerde suiker wordt gebruikt. Een makkelijke sesamreep met maar 2 ingrediënten.
Deze sesamrepen met honing worden gemaakt zonder verdere toevoegingen, al kun je voor een goede balans in smaak nog wel een snuf zout toevoegen. Deze knapperige sesamkoekjes worden gemaakt door de honing flink te verhitten, hierdoor zal deze na het afkoelen zo hard worden dat de repen in stukken gebroken kunnen worden.
Bij voorkeur gebruik je geroosterde sesamzaadjes, maar deze kun je ook zelf roosteren in een droge bakpan. Het sesamzaad verbrand snel, dus blijf erbij en roer regelmatig.
Je kunt eventueel ook zwarte sesamzaadjes gebruiken, of een mix van zwarte en witte sesam maar doorgaans wordt voor het maken van sesamrepen gebruik gemaakt van witte sesam.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-08-2025, dit recept is voor 10 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-11-2025
Mocht je gebruik maken van ongeroosterde sesamzaadjes, dien je deze eerst zelf te roosteren in een droge bakpan tot ze mooi goudbruin zijn.
Leg een hittebestendige ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier klaar samen met een stuk extra bakpapier.
Verwarm de honing ongeveer 10 minuten lang in een grote bakpan. Je wilt dat de honing goed heet is geworden en een beetje is ingedikt.
Je kunt controleren of de honing heet genoeg is door een druppeltje honing in een glas water te laten vallen. Je kunt zo direct zien of de honing hard zal worden, zodat je deze kunt breken. Blijft de honing zacht? Dan is deze nog niet lang genoeg verhit.
Pas op: de honing is ontzettend heet.
Zodra de honing heet genoeg is roer je de geroosterde sesamzaadjes erdoor samen met een snuf zout. Het zout zal de smaak van honing en sesam versterken.

Verdeel de honing en sesam over de bakplaat met bakpapier en dek af met een extra stuk bakpapier. Gebruik een deegroller om de massa plat en gelijk uit te rollen, maar maak het niet te plat.
Gebruik eventueel een mes om de sesam in repen te verdelen terwijl deze nog heet is, dit kun je het beste doen door het mes eerst onder de hete kraan te houden.
Laat de sesam volledig uitharden en breek deze dan in stukken of repen. Geniet ervan!
Mijn sesamrepen blijven zacht, wat nu?
Mocht je de honing toch nog niet lang genoeg hebben verwarmd, is dit geen probleem. Dit kun je oplossen door de plak sesam nog kort te bakken in de oven tot deze krokant is.
Hoe lang kan ik sesamrepen bewaren?
Bewaar sesamrepen het liefste in een goed afgesloten bak met deksel en leg stukken bakpapier tussen elke laag zodat ze elkaar niet aanraken.
Je kunt de sesamrepen zo tot wel een week lang bewaren. Je kunt ze eventueel langer bewaren, maar dan zullen ze niet meer krokant zijn.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 30 | ml | honing | 92.40 | 22.65 g | 22.53 g | - | - | 0.12 g | - | 2.10 mg | 0.39 mg | 1.50 mg | 0.60 mg | 15.00 mg | 6.00 mg | 0.03 mg | 0.18 mg | - | - | 0.96 mg | - | - | - | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | - | - | - | |
| 40 | gram | sesamzaadjes | sesamzaad | 232.40 | 2.40 g | - | 21.40 g | 3.20 g | 8.36 g | 3.00 g | 20.00 mg | 3.64 mg | 312.00 mg | 140.00 mg | 184.00 mg | 240.00 mg | 0.60 mg | 2.20 mg | - | - | - | - | - | 0.40 mg | 0.10 mg | 0.06 mg | - | 28.00 µg | - | - | - |
| 0.1 | snuf | zout | - | - | - | - | - | - | - | 40.00 mg | - | 0.01 mg | 0.29 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 324.80 | 25.05 g | 22.53 g | 21.40 g | 3.20 g | 8.48 g | 3.00 g | 62.10 mg | 4.03 mg | 313.51 mg | 140.89 mg | 199.01 mg | 246.00 mg | 0.63 mg | 2.38 mg | - | - | 0.96 mg | - | - | 0.40 mg | 0.11 mg | 0.08 mg | - | 28.00 µg | - | - | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!