Deze Dubai chocoladetaart met pistache is gebaseerd op de bekende en populaire Dubai chocolade reep, ofwel chocolade met een vulling van krokante deegsliertjes en pistache.
De Dubai chocoladereep is inmiddels razend populair, en dat snap ik volledig. Ik hou namelijk van chocolade, pistache en een krokante textuur. Daarom maakte ik voor mijn verjaardag een Dubai chocoladetaart met pistache, ofwel chocoladecake met een krokante pistache vulling en afgemaakt met een chocolade ganache.
Je kunt de pure chocolade eventueel ook vervangen door melk chocolade, of een mix van pure en melk chocolade voor het maken van ganache. Een ganache is zeer vloeibaar tijdens het maken, maar zodra dit is afgekoeld wordt het steeds harder. Voor het beste resultaat laat de ganache op kamertemperatuur afkoelen, zodat deze mooi glad is en deze makkelijk smeerbaar is om de taart mee te bekleden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-07-2025, dit recept is voor 16 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-11-2025
Vet twee springvormen in met boter en eventueel een dun laagje bloem. Bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Zeef de cacaopoeder samen met de bloem en bakpoeder en voeg een snuf zout toe.
Klop het ei en de suiker 1 minuut lang, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.
Voeg zonnebloem en melk toe en meng tot het opnieuw glad is. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe meng tot een glad beslag.
Je kunt het beslag nu over 2 springvormen verdelen, of gebruik 1 springvorm en snijd de cake na het bakken door midden (bak de cake dubbel zo lang).
Bak de chocoladecakes gaar in ongeveer een half uur. Controleer met een prikker of de cakes gaar zijn, zodra de prikker er schoon uit komt zijn deze gaar. Bak de cakes niet te lang, ze zullen dan namelijk droog en kruimelig worden.

Laat de cakes volledig afkoelen en maak ondertussen de ganache en pistache vulling.
Breek de chocolade in kleine stukjes.
Verwarm de slagroom, boter en chocolade op laag vuur in een kleine sauspan.
Roer glad met een garde en laat de ganache dan volledig afkoelen. Zet deze bij voorkeur niet in de koelkast, de ganache zal dan te hard worden en je wilt juist dat deze zacht (maar niet vloeibaar) is.

Plaats de kadayif in een grote kom en breek in kleine stukjes. Zorg dat de deegsliertjes volledig los van elkaar zijn.
Smelt 100 gram roomboter in een grote bakpan en roer de gesmolten boter door het deeg. Meng goed en bak het deeg dan goudbruin en krokant in de bakpan.
Schep regelmatig om zodat ze gelijkmatig kleuren en niet verbranden.
Verplaats de krokante kadayif terug naar de grote kom en roer er direct de pistache pasta samen met een snufje zout doorheen. Doordat de kadayif warm is, zal de pasta zich goed mengen en laat dan volledig afkoelen.

Plaats 1 van de cakes op een plateau of groot bord. Maak aan de buitenkant (bovenop de cake) een randje van de ganache, dit kun je eventueel met een spuitzak doen.
Verdeel de pistache vulling over het midden van de cake, de ganache rand zal ervoor zorgen dat de kadayif aan de binnenkant van de taart zal blijven.

Plaats de 2e cake bovenop en verdeel de resterende ganache over de zijkant en bovenkant van de taart. Dit hoeft maar een dunne laag te zijn, daarom zal de hoeveelheid ganache voldoende zijn. Je kunt dit met een siliconen spatel of met een klein paletmes doen.
Maak de taart af door een beetje gehakte pistache over de bovenkant te verdelen en zet een uur lang in de koelkast. Je kunt de taart eventueel ook nog extra versieren met strepen pistache crème, geniet ervan!
Kan ik de boter in ganache weglaten?
Ja, je kunt de boter volledig weglaten en een ganache maken met enkel slagroom en chocolade. De boter heeft als functie de ganache extra glanzend te maken en geeft het daarnaast een zachtere en vollere smaak.
Wat is kadayif?
Kadayif is een deegsoort, het wordt ook wel sliertjes filodeeg of engelenhaar genoemd maar is toch net iets anders dan filodeeg. Het deeg is in hele dunne sliertjes verdeeld, waardoor je dit deeg moeilijk zelf kunt maken.
Taze kadayif is te koop bij Turkse winkels, je kunt het verse deeg vinden in de koeling. Kadayif is ook steeds vaker te koop bij (grotere) supermarkten.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.75 | gram | suiker | 75.38 | 18.56 g | 18.56 g | - | - | - | - | - | 0.02 mg | - | 0.38 mg | 0.75 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 25 | gram | bloem | gluten | 91.00 | 17.45 g | 0.38 g | 0.38 g | 0.05 g | 2.85 g | 0.70 g | 0.50 mg | 0.25 mg | 5.00 mg | 5.00 mg | 45.00 mg | 25.00 mg | 0.08 mg | 0.28 mg | - | - | - | - | - | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.07 mg | - | 8.75 µg | - | - | - |
| 9.38 | gram | cacaopoeder | 38.53 | 1.01 g | 0.21 g | 2.30 g | 1.27 g | 1.86 g | 3.19 g | 8.44 mg | 1.17 mg | 10.78 mg | 48.75 mg | 140.63 mg | 61.50 mg | 0.37 mg | 0.33 mg | - | - | - | - | - | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | - | 2.63 µg | - | - | - | |
| 0.94 | gram | bakpoeder | 0.83 | 0.21 g | - | - | - | - | - | 0.18 mg | - | - | - | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.06 | snuf | zout | - | - | - | - | - | - | - | 25.00 mg | - | 0.01 mg | 0.18 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 14.06 | ml | zonnebloemolie | 113.98 | - | - | 12.91 g | 1.50 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 21.88 | ml | volle melk | melk | 13.56 | 0.94 g | 0.94 g | 0.74 g | 0.46 g | 0.81 g | - | 9.63 mg | - | 26.25 mg | 2.19 mg | 35.00 mg | 21.66 mg | - | 0.11 mg | - | - | 0.44 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.09 µg | 0.88 µg | - | - | - |
| 0.13 | eieren | ei | 10.80 | 0.08 g | 0.02 g | 0.75 g | 0.19 g | 0.94 g | - | 9.00 mg | 0.14 mg | 3.75 mg | 0.75 mg | 9.75 mg | 13.50 mg | 0.01 mg | 0.10 mg | 2.63 µg | 2.30 µg | - | 0.14 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.17 µg | 4.50 µg | 0.08 mg | 0.02 µg | - | |
| 12.5 | gram | kadayif | gluten, noten, melk | 53.38 | 6.29 g | 3.73 g | 2.84 g | 1.56 g | 0.81 g | 0.23 g | 28.75 mg | 0.18 mg | 11.38 mg | 3.00 mg | 20.00 mg | 16.25 mg | 0.02 mg | 0.11 mg | 0.63 µg | 1.50 µg | - | 0.04 mg | 17.25 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.04 µg | 1.63 µg | 0.10 mg | 1.38 µg | - |
| 6.25 | gram | roomboter | melk | 45.94 | 0.04 g | 0.04 g | 5.16 g | 3.38 g | 0.04 g | - | 0.31 mg | 0.01 mg | 0.81 mg | 0.13 mg | 0.94 mg | 1.25 mg | - | - | - | - | - | 0.08 mg | 0.06 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 12.5 | gram | pistache crème | noten | 75.13 | 1.28 g | 0.80 g | 6.44 g | 0.69 g | 2.44 g | 1.18 g | 0.63 mg | 0.88 mg | 17.00 mg | 19.75 mg | 125.00 mg | 62.50 mg | 0.15 mg | 0.13 mg | - | - | 0.88 mg | - | - | 0.09 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | - | 7.50 µg | - | - | - |
| 0.06 | snuf | zout | - | - | - | - | - | - | - | 25.00 mg | - | 0.01 mg | 0.18 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 12.5 | gram | slagroom | melk | 42.13 | 0.35 g | 0.35 g | 4.50 g | 2.50 g | 0.25 g | - | 4.38 mg | - | 9.38 mg | 1.25 mg | 11.88 mg | 7.50 mg | - | 0.03 mg | - | - | 0.13 mg | 0.11 mg | 0.04 mg | - | 0.01 mg | - | 0.03 µg | 0.38 µg | - | - | - |
| 6.25 | gram | roomboter | melk | 45.94 | 0.04 g | 0.04 g | 5.16 g | 3.38 g | 0.04 g | - | 0.31 mg | 0.01 mg | 0.81 mg | 0.13 mg | 0.94 mg | 1.25 mg | - | - | - | - | - | 0.08 mg | 0.06 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 18.75 | gram | pure chocolade | soja | 96.19 | 9.19 g | 9.19 g | 6.19 g | 3.79 g | 0.99 g | 0.21 g | 3.75 mg | 0.60 mg | 12.19 mg | 18.75 mg | 75.00 mg | 54.38 mg | 0.02 mg | 0.38 mg | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | - | 1.31 µg | - | - | - |
| 702.77 | 55.44 g | 34.25 g | 47.35 g | 18.75 g | 11.04 g | 5.50 g | 115.87 mg | 3.24 mg | 97.36 mg | 100.43 mg | 464.93 mg | 264.78 mg | 0.64 mg | 1.46 mg | 3.25 µg | 3.80 µg | 1.44 mg | 0.46 mg | 17.44 mg | 0.24 mg | 0.19 mg | 0.15 mg | 0.32 µg | 27.56 µg | 0.18 mg | 1.39 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!