Dubai chocoladetaart met pistache - met een volle smaak
😍 16 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 2 Matig

Dubai chocoladetaart met pistache Vegetarisch

Luister naar dit recept

Deze Dubai chocoladetaart met pistache is gebaseerd op de bekende en populaire Dubai chocolade reep, ofwel chocolade met een vulling van krokante deegsliertjes en pistache.

1 uur 30 minuten
16 personen

Voedingsbalansscore

Ongebalanceerd
5.5/10
Glycemische index
Glycemische belasting
55.48 (Medium)
30.76 (Hoog)

Voedingswaarde per portie

Kcal
702.77 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
55.44 g
34.25 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
47.35 g
18.75 g
Eiwitten
11.04 g
Vezels
5.50 g
Natrium
115.87 mg

De Dubai chocoladereep is inmiddels razend populair, en dat snap ik volledig. Ik hou namelijk van chocolade, pistache en een krokante textuur. Daarom maakte ik voor mijn verjaardag een Dubai chocoladetaart met pistache, ofwel chocoladecake met een krokante pistache vulling en afgemaakt met een chocolade ganache.

Je kunt de pure chocolade eventueel ook vervangen door melk chocolade, of een mix van pure en melk chocolade voor het maken van ganache. Een ganache is zeer vloeibaar tijdens het maken, maar zodra dit is afgekoeld wordt het steeds harder. Voor het beste resultaat laat de ganache op kamertemperatuur afkoelen, zodat deze mooi glad is en deze makkelijk smeerbaar is om de taart mee te bekleden.

Dubai chocoladetaart met pistache ingrediënten

Recept dubai chocoladetaart met pistache

Ingrediënten

16 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept dubai chocoladetaart met pistache allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-07-2025, dit recept is voor 16 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 22-11-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Chocoladecake maken - 45 minuten

Vet twee springvormen in met boter en eventueel een dun laagje bloem. Bekleed de bodem eventueel met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Zeef de cacaopoeder samen met de bloem en bakpoeder en voeg een snuf zout toe.

Klop het ei en de suiker 1 minuut lang, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg zonnebloem en melk toe en meng tot het opnieuw glad is. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe meng tot een glad beslag.

Je kunt het beslag nu over 2 springvormen verdelen, of gebruik 1 springvorm en snijd de cake na het bakken door midden (bak de cake dubbel zo lang).

Bak de chocoladecakes gaar in ongeveer een half uur. Controleer met een prikker of de cakes gaar zijn, zodra de prikker er schoon uit komt zijn deze gaar. Bak de cakes niet te lang, ze zullen dan namelijk droog en kruimelig worden.

Dubai chocoladetaart met pistache voorbereiding - stap 1
Dubai chocoladetaart met pistache voorbereiding - stap 1

Laat de cakes volledig afkoelen en maak ondertussen de ganache en pistache vulling.

Chocolade ganache maken - 10 minuten + wachttijd

Breek de chocolade in kleine stukjes.

Verwarm de slagroom, boter en chocolade op laag vuur in een kleine sauspan.

Roer glad met een garde en laat de ganache dan volledig afkoelen. Zet deze bij voorkeur niet in de koelkast, de ganache zal dan te hard worden en je wilt juist dat deze zacht (maar niet vloeibaar) is.

Dubai chocoladetaart met pistache - met een volle smaak
Dubai chocoladetaart met pistache - met een volle smaak

Pistache vulling maken - 15 minuten

Plaats de kadayif in een grote kom en breek in kleine stukjes. Zorg dat de deegsliertjes volledig los van elkaar zijn.

Smelt 100 gram roomboter in een grote bakpan en roer de gesmolten boter door het deeg. Meng goed en bak het deeg dan goudbruin en krokant in de bakpan.

Schep regelmatig om zodat ze gelijkmatig kleuren en niet verbranden.

Verplaats de krokante kadayif terug naar de grote kom en roer er direct de pistache pasta samen met een snufje zout doorheen. Doordat de kadayif warm is, zal de pasta zich goed mengen en laat dan volledig afkoelen.

Zelf Dubaitaart maken
Zelf Dubaitaart maken

Dubai chocoladetaart met pistache opbouwen - 20 minuten + wachttijd

Plaats 1 van de cakes op een plateau of groot bord. Maak aan de buitenkant (bovenop de cake) een randje van de ganache, dit kun je eventueel met een spuitzak doen.

Verdeel de pistache vulling over het midden van de cake, de ganache rand zal ervoor zorgen dat de kadayif aan de binnenkant van de taart zal blijven.

Dubai chocoladetaart met pistache voorbereiding - stap 2
Dubai chocoladetaart met pistache voorbereiding - stap 2

Plaats de 2e cake bovenop en verdeel de resterende ganache over de zijkant en bovenkant van de taart. Dit hoeft maar een dunne laag te zijn, daarom zal de hoeveelheid ganache voldoende zijn. Je kunt dit met een siliconen spatel of met een klein paletmes doen.

Maak de taart af door een beetje gehakte pistache over de bovenkant te verdelen en zet een uur lang in de koelkast. Je kunt de taart eventueel ook nog extra versieren met strepen pistache crème, geniet ervan!

Tips!

Kan ik de boter in ganache weglaten?

Ja, je kunt de boter volledig weglaten en een ganache maken met enkel slagroom en chocolade. De boter heeft als functie de ganache extra glanzend te maken en geeft het daarnaast een zachtere en vollere smaak.

Wat is kadayif?

Kadayif is een deegsoort, het wordt ook wel sliertjes filodeeg of engelenhaar genoemd maar is toch net iets anders dan filodeeg. Het deeg is in hele dunne sliertjes verdeeld, waardoor je dit deeg moeilijk zelf kunt maken.

Taze kadayif is te koop bij Turkse winkels, je kunt het verse deeg vinden in de koeling. Kadayif is ook steeds vaker te koop bij (grotere) supermarkten.

Wat vind je hiervan?

18 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
2
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
702.77 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
55.44 g
34.25 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
47.35 g
18.75 g
Eiwitten
11.04 g
Vezels
5.50 g
Natrium
115.87 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
18.75 gram suiker 75.38 18.56 g 18.56 g - - - - - 0.02 mg - 0.38 mg 0.75 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
25 gram bloem gluten 91.00 17.45 g 0.38 g 0.38 g 0.05 g 2.85 g 0.70 g 0.50 mg 0.25 mg 5.00 mg 5.00 mg 45.00 mg 25.00 mg 0.08 mg 0.28 mg - - - - - 0.03 mg 0.03 mg 0.07 mg - 8.75 µg - - -
9.38 gram cacaopoeder 38.53 1.01 g 0.21 g 2.30 g 1.27 g 1.86 g 3.19 g 8.44 mg 1.17 mg 10.78 mg 48.75 mg 140.63 mg 61.50 mg 0.37 mg 0.33 mg - - - - - 0.08 mg 0.02 mg 0.01 mg - 2.63 µg - - -
0.94 gram bakpoeder 0.83 0.21 g - - - - - 0.18 mg - - - 0.05 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.06 snuf zout - - - - - - - 25.00 mg - 0.01 mg 0.18 mg - - - - - - - - - - - - - - - - -
14.06 ml zonnebloemolie 113.98 - - 12.91 g 1.50 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
21.88 ml volle melk melk 13.56 0.94 g 0.94 g 0.74 g 0.46 g 0.81 g - 9.63 mg - 26.25 mg 2.19 mg 35.00 mg 21.66 mg - 0.11 mg - - 0.44 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.01 mg 0.09 µg 0.88 µg - - -
0.13 eieren ei 10.80 0.08 g 0.02 g 0.75 g 0.19 g 0.94 g - 9.00 mg 0.14 mg 3.75 mg 0.75 mg 9.75 mg 13.50 mg 0.01 mg 0.10 mg 2.63 µg 2.30 µg - 0.14 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.17 µg 4.50 µg 0.08 mg 0.02 µg -
12.5 gram kadayif gluten, noten, melk 53.38 6.29 g 3.73 g 2.84 g 1.56 g 0.81 g 0.23 g 28.75 mg 0.18 mg 11.38 mg 3.00 mg 20.00 mg 16.25 mg 0.02 mg 0.11 mg 0.63 µg 1.50 µg - 0.04 mg 17.25 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.04 µg 1.63 µg 0.10 mg 1.38 µg -
6.25 gram roomboter melk 45.94 0.04 g 0.04 g 5.16 g 3.38 g 0.04 g - 0.31 mg 0.01 mg 0.81 mg 0.13 mg 0.94 mg 1.25 mg - - - - - 0.08 mg 0.06 mg - - - - - - - -
12.5 gram pistache crème noten 75.13 1.28 g 0.80 g 6.44 g 0.69 g 2.44 g 1.18 g 0.63 mg 0.88 mg 17.00 mg 19.75 mg 125.00 mg 62.50 mg 0.15 mg 0.13 mg - - 0.88 mg - - 0.09 mg 0.03 mg 0.03 mg - 7.50 µg - - -
0.06 snuf zout - - - - - - - 25.00 mg - 0.01 mg 0.18 mg - - - - - - - - - - - - - - - - -
12.5 gram slagroom melk 42.13 0.35 g 0.35 g 4.50 g 2.50 g 0.25 g - 4.38 mg - 9.38 mg 1.25 mg 11.88 mg 7.50 mg - 0.03 mg - - 0.13 mg 0.11 mg 0.04 mg - 0.01 mg - 0.03 µg 0.38 µg - - -
6.25 gram roomboter melk 45.94 0.04 g 0.04 g 5.16 g 3.38 g 0.04 g - 0.31 mg 0.01 mg 0.81 mg 0.13 mg 0.94 mg 1.25 mg - - - - - 0.08 mg 0.06 mg - - - - - - - -
18.75 gram pure chocolade soja 96.19 9.19 g 9.19 g 6.19 g 3.79 g 0.99 g 0.21 g 3.75 mg 0.60 mg 12.19 mg 18.75 mg 75.00 mg 54.38 mg 0.02 mg 0.38 mg - - - - - 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg - 1.31 µg - - -
    702.77 55.44 g 34.25 g 47.35 g 18.75 g 11.04 g 5.50 g 115.87 mg 3.24 mg 97.36 mg 100.43 mg 464.93 mg 264.78 mg 0.64 mg 1.46 mg 3.25 µg 3.80 µg 1.44 mg 0.46 mg 17.44 mg 0.24 mg 0.19 mg 0.15 mg 0.32 µg 27.56 µg 0.18 mg 1.39 µg -
0 reacties op "Dubai chocoladetaart met pistache"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoet Deeg Cake Taart Chocolade Suiker Noten Boter Melk Taartrecept

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.