Een heerlijke luchtige kokoscake met extra veel kokos. Weinig moeite met een groots effect, dat is het grootste pluspunt van deze cake.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-06-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een kleine springvorm in met boter en een dun laagje bloem.
Meng de zachte boter samen met suiker, eieren, zout, kokosrasp en rasp van 1 citroen in een elektrische mixer tot een luchtig mengsel.
Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag. Verdeel het kokosbeslag over de ingevette vorm en bak de kokoscake mooi goudbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.
De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de cake. Maak de ovendeur tussentijds niet op, dan kan de cake namelijk inzakken.
Zet de deur na het bakken voorzichtig op een kier en laat de cake eerst 10 minuten staan in de oven. Haal deze erna uit de oven om de cake af te laten koelen. Garneer met meer kokosrasp, geniet ervan!
Hoe lang kun je kokoscake bewaren?
De cake is het allerlekkerste als deze nog lauwwarm is, maar je kunt de cake goed afgedekt tot 2 dagen bewaren. Hoe langer je cake bewaart, hoe droger deze zal zijn.
Wat is het verschil tussen kokoscake en kokoskoek?
Een kokoscake is een luchtige cake en de kokoskoek is niet luchtig maar juist een beetje plakkerig.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.