Menugang: soep recepten

140 Recepten

Soep kun je eigenlijk op elk moment van de dag eten, als lunch, voorgerecht of avondeten. Hier vind je klassiekers zoals tomatensoep, uiensoep, kippensoep en nog veel meer! Maak bijvoorbeeld eens een lekkere zelfgemaakte tomatensoep, uiensoep, pompoensoep, noedelsoep of een kippensoep. 


Indiase curry-kokossoep met kip

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een kruidige Indiase curry-kokossoep met kip wordt nog lekkerder met een zelfgemaakte curry pasta. Klaar in ongeveer 40 minuten, heerlijk als lunch.


Preisoep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een heerlijke basis preisoep, met kaas, room en eventueel croutons. Klaar in een half uurtje en extra lekker als vullende lunch. Recept voor 8 personen.


Gepofte knoflooksoep met kip en maïs

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Deze gepofte knoflooksoep met kip en maïs is een makkelijke soep die boordevol smaak zit. Te maken met weinig ingrediënten, met een vleugje rozemarijn.


Wontons in kruidige kippenbouillon

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Wontons in kruidige kippenbouillon, helemaal zelf gemaakt binnen 45 minuten! Simpel én zo ontzettend lekker, een heerlijk licht soepje.


Noedelsoep met groenten

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze noedelsoep met groenten is een heerlijke snelle lunch. Een vullende soep die ook nog een vegetarisch is. Klaar in minder dan een half uur.


Chinese tomatensoep

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Een Chinese tomatensoep kent iedereen wel, maar heb je deze ook al eens helemaal zelf gemaakt? Eigenlijk heel makkelijk én vooral erg lekker!


Aardappel-truffelsoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze aardappel-truffelsoep is een luxe huisgemaakte romige soep. Heerlijk als voorgerecht tijdens de feestdagen of etentje.


Knolselderij soep met spekvet en croutons

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een overheerlijke romige knolselderij soep met spekvet en croutons. Gebakken in het vet van de spek voor een ontzettend smaakvolle soep.


Kruidige kippen-groentesoep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze kruidige kippen-groentesoep is klaar binnen een half uurtje en je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt. Boordevol groenten en kruiden.


Kippensoep met Chinese kool

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een vullende kippensoep met Chinese kool en kerrie. Serveer met brood als volledige maaltijd of lunch. Klaar binnen een half uur.


Romige broccolisoep met gerookte kip

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze romige broccolisoep met gerookte kip is nog voller van smaak door toevoeging van kaas. Hartig, romig, zacht en zoutig. Perfect in balans!


Kerriesoep met paprika

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Kerriesoep met paprika is een heerlijke soep die vol van smaak is. Ideaal voor alle kerrie liefhebbers voor de lunch of avondeten met wat brood.


Basis groentesoep

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een basis groentesoep om volop mee te variëren. Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er natuurlijk gehaktballetjes aan toevoegen voor de liefhebber.


Maïssoep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Maissoep is een vullende en romige soep met gerookte paprika en krokante spekjes. Heerlijk als lunch of met brood zelfs een complete maaltijd.


Witlofsoep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Witlofsoep is hartig, vullend en extra lekker met fijngesneden rauwe witlof en een smaakvolle peterselie olie. Zeker de moeite waard om eens te proberen!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ossenstaartsoep ? Ossenstaartsoep is een lichtgebonden soep gemaakt van de staart van een rund. Een echte ouderwetse klassieker die je huis vult met de lekkerste geur in de uren dat deze staat te pruttelen.

Categorie Soep recepten Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen

Ossenstaartsoep

Ingrediënten


  • 1 kg ossenstaart
  • 1 ui
  • 500 gram wortel
  • 2 bleekselderij stengels
  • 2 knoflooktenen
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 takjes platte peterselie
  • 6 kruidnagels
  • 10 zwarte peperkorrels
  • zout naar smaak
  • scheut olijfolie
  • 100 ml madeira, cognac, rode port of rode wijn
  • 3 liter water
  • optioneel: 50 gram boter + 50 gram bloem

Bereiding

(14)
1
Was de wortel en bleekselderij stengels, het is niet nodig om de wortel te schillen. Het is ook niet nodig om de ui en knoflooktenen te pellen, de schil van de ui geeft de bouillon een mooie kleur. 
2
Snijd de ui, wortel en bleekselderij in grove stukken en plet de knoflooktenen.Ossenstaartsoep
3
Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de ossenstaart aan beide kanten tot deze donkerbruin is. Haal de ossenstaart uit de pan en bak de ui, bleekselderij en wortel ongeveer 10 minuten. 
4
Bak de tomatenpuree nog kort mee en blus af met de drank naar keuze. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.