Ohmydish.nl


Goulashsoep met rundvlees

Een goulashsoep met rundvlees is ideaal als avondeten op een regenachtige dag. Gevuld met rundvlees, groenten en heerlijke kruiden.

1 uur 25 minuten 8 personen Hoofdgerechten
Goulashsoep met rundvlees

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram runderstoofvlees
  • 1 rode paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 4 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 2 knolrapen
  • 3 middelgrote vastkokende aardappels
  • 4 wortelen of 2 middelgrote winterpenen
  • 400 ml runderbouillon
  • 2 blikken tomaten
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 4 eetlepels bloem
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: crème fraîche ter garnering
Goulashsoep met rundvlees ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Aardappelschilmes of dunschiller
  • Grote braadpan

Bereiden


1 uur 25 minuten 8 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/goulashsoep-met-rundvlees


Voorbereiding -- 15 minuten

Schil en/of pel de rapen, wortelen, uien en knoflookteentjes. Snijd de kool en wortelen in grove stukken en snijd de ui en knoflook in fijne stukjes. Haal de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd deze in stukjes. Snijd de Spaanse peper zo fijn mogelijk, je kunt zelf bepalen of je de zaadlijsten erin laat of niet. Met zaadlijsten is het pittiger. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken.

Mocht je een flink stuk runderstoofvlees hebben gekocht, snijd deze dan eerst in stukken die makkelijk te eten zijn. Bedek de stukken rundervlees in zijn geheel met zout, peper en bloem.

Goulashsoep met rundvlees Goulashsoep met rundvlees

De goulashsoep afmaken -- 1 uur en 10 minuten

Verhit olijfolie in een braadpan op hoog vuur, en bak daarin de rundvlees stukken totdat deze mooi bruin zijn geworden. Voeg dan de gesneden uien en knoflook toe. Fruit deze een aantal minuten aan. Voeg dan de rode paprika, raap, wortelen en aardappelen toe en bak deze een 3-4 minuten mee, zonder al teveel te roeren.

Breng nu het gerecht op smaak door er gerookte paprikapoeder overheen te strooien, dan de Spaanse peper en de venkelzaadjes. Bak een minuut mee, giet dan de runderbouillon en 2 blikken tomaten in de pan en breng het geheel aan de kook.

Plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag, laat de goulashsoep tenminste een uur lang pruttelen. Dit mag ook langer, tot het punt dat het vlees bijna uit elkaar valt. Proef, en breng op smaak met extra peper en zout. Serveer in een diepe kom met eventueel wat crème fraîche. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Kip met 40 tenen knoflook

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.