Een goulashsoep met rundvlees is ideaal als avondeten op een regenachtige dag. Gevuld met rundvlees, groenten en heerlijke kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-06-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil en/of pel de rapen, wortelen, uien en knoflookteentjes.
Snijd de kool en wortelen in grove stukken en snijd de ui en knoflook in fijne stukjes. Haal de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd deze in stukjes.
Snijd de Spaanse peper zo fijn mogelijk, je kunt zelf bepalen of je de zaadlijsten erin laat of niet. Met zaadlijsten is het pittiger.
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Mocht je een flink stuk runderstoofvlees hebben gekocht, snijd deze dan eerst in stukken die makkelijk te eten zijn.
Bedek de stukken rundervlees in zijn geheel met zout, peper en bloem.
Verhit olijfolie in een braadpan op hoog vuur, en bak daarin de rundvlees stukken totdat deze mooi bruin zijn geworden.
Voeg dan de gesneden uien en knoflook toe. Fruit deze een aantal minuten aan. Voeg dan de rode paprika, raap, wortelen en aardappelen toe en bak deze een 3-4 minuten mee, zonder al teveel te roeren.
Breng nu het gerecht op smaak door er gerookte paprikapoeder overheen te strooien, dan de Spaanse peper en de venkelzaadjes.
Bak een minuut mee, giet dan de runderbouillon en 2 blikken tomaten in de pan en breng het geheel aan de kook.
Plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag, laat de goulashsoep tenminste een uur lang pruttelen. Dit mag ook langer, tot het punt dat het vlees bijna uit elkaar valt.
Proef, en breng op smaak met extra peper en zout. Serveer in een diepe kom met eventueel wat crème fraîche. Eet smakelijk!
Tip: maak ook een keer kip goulash. Ook super lekker!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.