Hartige selderij en aardappel soep met een hint van limoen. Licht verfrissend, maar vooral verwarmend, perfect als lunch op koude dagen. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/selderij-en-aardappel-soep
Pel de ui en knoflookteen en snijd in grove stukken. Spoel de selderij stengels af onder koud water en snijd eventueel het onderste gedeelte weg.
Snijd ook de selderij stengels in grove stukken. Schil de aardappels, was ze met koud water en snijd in grove stukken.
Verhit olijfolie in een middelgrote pan. Fruit de ui en knoflook voor ongeveer een minuut. Voeg dan de selderij stengels en aardappel stukken toe.
Bak nog een paar minuten, tot alles een beetje is gekleurd en de smaken en geuren vrij zijn gekomen. Giet de groentebouillon en het water erbij en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat nog ongeveer 15 minuten zachtjes koken, afhankelijk van de grootte van de aardappel en selderij. Gebruik de staafmixer voor een gladde soep.
Voeg limoensap en crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.