Hartige selderij en aardappel soep met een hint van limoen. Licht verfrissend, maar vooral verwarmend, perfect als lunch op koude dagen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-02-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Pel de ui en knoflookteen en snijd in grove stukken. Spoel de selderij stengels af onder koud water en snijd eventueel het onderste gedeelte weg.
Snijd ook de selderij stengels in grove stukken. Schil de aardappels, was ze met koud water en snijd in grove stukken.
Verhit olijfolie in een middelgrote pan. Fruit de ui en knoflook voor ongeveer een minuut. Voeg dan de selderij stengels en aardappel stukken toe.
Bak nog een paar minuten, tot alles een beetje is gekleurd en de smaken en geuren vrij zijn gekomen. Giet de groentebouillon en het water erbij en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat nog ongeveer 15 minuten zachtjes koken, afhankelijk van de grootte van de aardappel en selderij. Gebruik de staafmixer voor een gladde soep.
Voeg limoensap en crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.