Heerlijke verfrissende ijsbergslasoep met een vleugje sinaasappel. Je kunt deze soep ook koud serveren op een warme zomerdag. Serveer eventueel met spekjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-08-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de ijsbergsla en prei, verwijder de buitenste bladeren en snijd de sla en prei in stukken. Verhit boter in een grote pan en bak hierin de gewassen en gesneden prei enkele minuten.
Voeg dan de ijsbergsla en 1 theelepel gemalen nootmuskaat toe. Laat het vervolgens sudderen op laag vuur voor ongeveer 10 minuten.
Verhit ondertussen de middelgrote bakpan en bak de spekjes zonder toevoeging van extra boter of olie tot ze krokant zijn.
Schep ze vervolgens op een stukje keukenpapier om het overtollige vet op te vangen.
Schenk de kippen of groenten bouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Voeg rasp van de sinaasappel toe. Zet het vuur vervolgens uit en pureer de soep.
Je kunt hiervoor een blender of staafmixer gebruiken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de gebakken spekjes en room. Om de maaltijd compleet te maken, is bijvoorbeeld dit recept voor zuurdesembrood hier perfect bij.
Je kunt deze soep ook prima koud serveren op een warme zomerdag. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.