IJsbergslasoep met spekjes
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

IJsbergslasoep met spekjes

Heerlijke verfrissende ijsbergslasoep met een vleugje sinaasappel. Je kunt deze soep ook koud serveren op een warme zomerdag. Serveer eventueel met spekjes.

IJsbergslasoep met spekjes ingrediënten
Recept ijsbergslasoep met spekjes

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-08-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de ijsbergsla en prei, verwijder de buitenste bladeren en snijd de sla en prei in stukken. Verhit boter in een grote pan en bak hierin de gewassen en gesneden prei enkele minuten.

Voeg dan de ijsbergsla en 1 theelepel gemalen nootmuskaat toe. Laat het vervolgens sudderen op laag vuur voor ongeveer 10 minuten.

Verhit ondertussen de middelgrote bakpan en bak de spekjes zonder toevoeging van extra boter of olie tot ze krokant zijn.

Schep ze vervolgens op een stukje keukenpapier om het overtollige vet op te vangen. 

IJsbergslasoep
IJsbergslasoep

IJsbergslasoep afmaken – 10 minuten

Schenk de kippen of groenten bouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Voeg rasp van de sinaasappel toe. Zet het vuur vervolgens uit en pureer de soep.

Je kunt hiervoor een blender of staafmixer gebruiken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de gebakken spekjes en room. Om de maaltijd compleet te maken, is bijvoorbeeld dit recept voor zuurdesembrood hier perfect bij.

Je kunt deze soep ook prima koud serveren op een warme zomerdag. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
275.9 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.97 g
2.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.67 g
11.9 g
Eiwitten
9.27 g
Vezels
1.25 g
Natrium
1259.71 mg
Mineralen
Ijzer
1.14 mg
Calcium
37.96 mg
Magnesium
12.32 mg
Kalium
12.32 mg
Fosfor
84.25 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.42 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
4.7 µg
Vitamines
Vitamine C
17.82 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
15.77 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.22 mg
Vitamine B12
0.47 µg
Foliumzuur
21.34 µg
Vitamine E
0.35 mg
Vitamine K
1.74 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "IJsbergslasoep met spekjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.