Verwacht een smaakexplosie van deze Japanse udon noedelsoep met ananas! Makkelijk te maken en klaar in een half uur, recept voor 4 personen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/japanse-udon-noedelsoep-met-ananas
Schil de wortels en snijd deze in dunne lange repen (julienne). Pers het sap van een halve citroen en verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilet. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Schil de gemberwortel en snijd de gember in plakjes.
Japanse udon noedelsoep met ananas
Schenk er vervolgens 1,5 liter kippenbouillon bij, draai het vuur hoog en breng aan de kook. Zodra de soep gaat koken, draai je het vuur laag en voeg de udon noodles toe. Kook deze gaar, controleer voor de exacte kooktijd de verpakking want er zijn vele soorten noodles. De dikte die wij hadden was gaar in 7 minuten. Voeg 2 minuten voor het serveren de stukjes ananas toe, zo behoudt de ananas zijn vorm en kleur.
Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel sriracha saus. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.