Japanse udon noedelsoep met ananas
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Japanse udon noedelsoep met ananas

Verwacht een smaakexplosie van deze Japanse udon noedelsoep met ananas! Makkelijk te maken en klaar in een half uur, recept voor 4 personen.

Japanse udon noedelsoep met ananas ingrediënten

Recept japanse udon noedelsoep met ananas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 14-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 09-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het schoonmaken van de verse ananas. Hiervoor snijd je eerst de buitenste delen eraf en snijd de ananas vervolgens in 2en. Snijd alle donkere stukjes en het middelste harde deel weg.

Snijd vervolgens de ananas in niet al te kleine stukjes. Was de groene paprika en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika in lange repen (julienne).

Schil de wortels en snijd deze in dunne lange repen (julienne). Pers het sap van een halve citroen en verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilet. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Schil de gemberwortel en snijd de gember in plakjes. 

Japanse udon noedelsoep met ananas
Japanse udon noedelsoep met ananas

De Japanse ananas udon noedelsoep afmaken – 20 minuten

Nu het makkelijke gedeelte: Voeg 4 eetlepels zoute sojasaus toe aan de grote pan. Verhit dit op middelhoog vuur, voeg dan de stukjes kipfilet toe en kook deze voor ongeveer 2 tot 3 minuten.

Voeg de wortel en groene paprika toe en kook nog eens 5 minuten, roer af en toe. Voeg het citroensap en de gemberplakjes toe. Schenk er vervolgens 1,5 liter kippenbouillon bij, draai het vuur hoog en breng aan de kook.

Zodra de soep gaat koken, draai je het vuur laag en voeg de udon noodles toe. Kook deze gaar, controleer voor de exacte kooktijd de verpakking want er zijn vele soorten noodles.

Gemiddeld gezien zijn noedels gaar tussen 5 - 10 minuten. Voeg 2 minuten voor het serveren de stukjes ananas toe, zo behoudt de ananas zijn vorm en kleur

 Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel sriracha saus. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
221.86 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.19 g
9.03 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.09 g
1.71 g
Eiwitten
18.43 g
Vezels
3.16 g
Natrium
2861.46 mg
Mineralen
Ijzer
3.01 mg
Calcium
61.12 mg
Magnesium
38.26 mg
Kalium
38.26 mg
Fosfor
194.86 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.78 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
1.02 µg
Vitamines
Vitamine C
68.75 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
0.37 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.41 mg
Vitamine B12
0.11 µg
Foliumzuur
37.6 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Japanse udon noedelsoep met ananas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.