Ohmydish.nl


Japanse udon noedelsoep met ananas

Verwacht een smaakexplosie van deze Japanse udon noedelsoep met ananas! Makkelijk te maken en klaar in een half uur, recept voor 4 personen.

Japanse udon noedelsoep met ananas
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Japanse udon noedelsoep met ananas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 pakjes Japanse udon noodles (ongeveer 200 gram)
  • 1 kipfilet
  • 1 groene paprika
  • 4 eetlepels zoute sojasaus
  • 3 wortels
  • 1/2 verse ananas
  • 1/2 citroen
  • duimdikte verse gember
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: een beetje hete saus (sriracha)
Japanse udon noedelsoep met ananas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote pan
  • citrus pers
  • schilmesje
  • snijplank & koksmes

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/japanse-udon-noedelsoep-met-ananas


Voorbereiding -- 10 minuten

Begin met het schoonmaken van de verse ananas. Hiervoor snijd je eerst de buitenste delen eraf en snijd de ananas vervolgens in 2en. Snijd alle donkere stukjes en het middelste harde deel weg. Snijd vervolgens de ananas in niet al te kleine stukjes. Was de groene paprika en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika in lange repen (julienne).

Schil de wortels en snijd deze in dunne lange repen (julienne). Pers het sap van een halve citroen en verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilet. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Schil de gemberwortel en snijd de gember in plakjes.

Japanse udon noedelsoep met ananas Japanse udon noedelsoep met ananas

Japanse ananas udon noedelsoep koken -- 20 minuten

Nu het makkelijke gedeelte: Voeg 4 eetlepels zoute sojasaus toe aan de grote pan. Verhit dit op middelhoog vuur, voeg dan de stukjes kipfilet toe en kook deze voor ongeveer 2 tot 3 minuten. Voeg de wortel en groene paprika toe en kook nog eens 5 minuten, roer af en toe. Voeg het citroensap en de gemberplakjes toe.

Schenk er vervolgens 1,5 liter kippenbouillon bij, draai het vuur hoog en breng aan de kook. Zodra de soep gaat koken, draai je het vuur laag en voeg de udon noodles toe. Kook deze gaar, controleer voor de exacte kooktijd de verpakking want er zijn vele soorten noodles. De dikte die wij hadden was gaar in 7 minuten. Voeg 2 minuten voor het serveren de stukjes ananas toe, zo behoudt de ananas zijn vorm en kleur.

Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel sriracha saus. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Arretjescake

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.