Verwacht een smaakexplosie van deze Japanse udon noedelsoep met ananas! Makkelijk te maken en klaar in een half uur, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 14-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Begin met het schoonmaken van de verse ananas. Hiervoor snijd je eerst de buitenste delen eraf en snijd de ananas vervolgens in 2en. Snijd alle donkere stukjes en het middelste harde deel weg.
Snijd vervolgens de ananas in niet al te kleine stukjes. Was de groene paprika en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika in lange repen (julienne).
Schil de wortels en snijd deze in dunne lange repen (julienne). Pers het sap van een halve citroen en verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilet. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Schil de gemberwortel en snijd de gember in plakjes.
Nu het makkelijke gedeelte: Voeg 4 eetlepels zoute sojasaus toe aan de grote pan. Verhit dit op middelhoog vuur, voeg dan de stukjes kipfilet toe en kook deze voor ongeveer 2 tot 3 minuten.
Voeg de wortel en groene paprika toe en kook nog eens 5 minuten, roer af en toe. Voeg het citroensap en de gemberplakjes toe. Schenk er vervolgens 1,5 liter kippenbouillon bij, draai het vuur hoog en breng aan de kook.
Zodra de soep gaat koken, draai je het vuur laag en voeg de udon noodles toe. Kook deze gaar, controleer voor de exacte kooktijd de verpakking want er zijn vele soorten noodles.
Gemiddeld gezien zijn noedels gaar tussen 5 - 10 minuten. Voeg 2 minuten voor het serveren de stukjes ananas toe, zo behoudt de ananas zijn vorm en kleur
Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel sriracha saus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.