Romige spinaziesoep
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige spinaziesoep vegetarisch

Mooie groene soep die ook nog eens heerlijk smaakt! Extra smaakvol door het toevoegen van kaas. Serveer deze romige spinaziesoep met brood voor een makkelijke avondmaal.

25 minuten
6 personen
Romige spinaziesoep ingrediënten
Recept romige spinaziesoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-07-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de spinazie zo goed mogelijk zodat er geen vuil of zand meer tussen zit. Pel en snijd de sjalotten en knoflooktenen.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet apart.

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook en sjalot een paar minuten aan.

Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en daarna de helft van de groentebouillon. Breng aan de kook en draai dan meteen het vuur uit.

Laat de soep niet koken om de mooie groene kleur te behouden. Pureer het spinazie-mengsel en zet apart.

Romige spinaziesoep
Romige spinaziesoep

De romige spinaziesoep afmaken – 10 minuten

Meng een beetje melk met maizena tot een glad papje. Schenk de rest van de melk in de grote kookpan en verwarm deze op middelhoog vuur.

Voeg het maizena papje toe en blijf goed roeren om klontjes en aanbranden te voorkomen. Het mengsel zal dikker worden, meng er dan de geraspte kaas door tot een glad mengsel is ontstaan.

Voeg het spinaziemengsel en de rest van de groentebouillon toe en verwarm het een aantal minuten.

Denk aan de groene kleur, dus niet te lang verwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met geitenkaas, pijnboompitten en eventueel een extra lepel crème fraîche. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
185.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
7.72 g
2.4 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.23 g
6.9 g
Eiwitten
12.41 g
Vezels
2.02 g
Natrium
1348.07 mg
Mineralen
Ijzer
3.73 mg
Calcium
347.17 mg
Magnesium
51.64 mg
Kalium
51.64 mg
Fosfor
245.94 mg
Koper
0.32 mg
Zink
1.6 mg
Jodium
0.4 µg
Selenium
0.68 µg
Vitamines
Vitamine C
38.53 mg
Vitamine D
0.21 mg
Vitamine A
0.64 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.33 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
0.57 µg
Foliumzuur
54.85 µg
Vitamine E
1.39 mg
Vitamine K
321.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige spinaziesoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.