Ohmydish.nl


Romige spinaziesoep

Mooie groene soep die ook nog eens heerlijk smaakt! Serveer deze romige spinaziesoep met brood voor een makkelijke avondmaal. Smakelijk!

Romige spinaziesoep
25 minuten 6 personen Lunch
Romige spinaziesoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram verse (of diepvries) spinazie
  • 2 sjalotten
  • 3 knoflooktenen
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels maizena
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram geitenkaas
  • klein handje pijnboompitten
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: créme fraîche
Romige spinaziesoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine koekenpan
  • grote kookpan
  • blender
  • kleine kom + vork
  • grote garde

Bereiden

25 minuten 6 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-spinaziesoep


Voorbereiding -- 15 minuten

Onze spinazie komt uit de moestuin, maar vanwege het weer hebben we deze kort gekookt en ingevroren zodat hij niet verloren zou gaan in de regen.

Was de spinazie zo goed mogelijk zodat er geen vuil of zand meer tussen zit. Pel en snijd de sjalotten en knoflooktenen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet apart.

Verhit olijfolie in een grote kookpan en fruit de knoflook en sjalot een paar minuten aan. Voeg beetje voor beetje de spinazie toe en daarna de helft van de groentebouillon. Breng aan de kook en draai dan meteen het vuur uit. Laat de soep niet koken om de mooie groene kleur te behouden. Pureer het spinazie mengsel en zet apart.

Romige spinaziesoep Romige spinaziesoep

Romige spinaziesoep afmaken -- 10 minuten

Meng een beetje melk met maizena tot een glad papje. Schenk de rest van de melk in de grote kookpan en verwarm deze op middelhoog vuur. Voeg het maizena papje erbij en blijf goed roeren om klontjes en aanbranden te voorkomen. Het mengsel zal dikker worden, meng er dan de geraspte kaas door tot een glad mengsel is ontstaan. Voeg het spinaziemengsel en de rest van de groentebouillon toe en verwarm het een aantal minuten. Denk aan de groene kleur, dus niet te lang verwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met geitenkaas, pijnboompitten en eventueel een extra lepel creme fraiche. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Frambozen kwarktaart

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.