Mooie groene soep die ook nog eens heerlijk smaakt! Serveer deze romige spinaziesoep met brood voor een makkelijke avondmaal. Smakelijk!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-spinaziesoep
Was de spinazie zo goed mogelijk zodat er geen vuil of zand meer tussen zit. Pel en snijd de sjalotten en knoflooktenen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet apart.
Verhit olijfolie in een grote kookpan en fruit de knoflook en sjalot een paar minuten aan. Voeg beetje voor beetje de spinazie toe en daarna de helft van de groentebouillon. Breng aan de kook en draai dan meteen het vuur uit. Laat de soep niet koken om de mooie groene kleur te behouden. Pureer het spinazie mengsel en zet apart.
Romige spinaziesoep
Serveer met geitenkaas, pijnboompitten en eventueel een extra lepel creme fraiche. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.