Ohmydish.nl


Paprikasoep

Een heerlijke paprikasoep die de eetlust goed op kan wekken, of lekker als lunch! Klaar in 20 minuten, recept voor 4 kommen paprikasoep.

20 minuten 4 personen Lunch
Paprikasoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 rode paprika
  • 2 rijpe tomaten
  • 10 basilicum bladeren
  • Jalapeño peper plakjes (optioneel)
  • 8 witte champignons
  • 100 gram vermicelli
  • Zout en peper
  • Verse bieslook ter garnering
  • Olijfolie (staat niet op de foto)
Paprikasoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Koksmes + snijplank
  • Schuimspaan
  • Staafmixer
  • 4 kommen

Bereiden


20 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paprikasoep


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak de witte champignons schoon, haal al het zand en vuil eraf. Snijd de champignons in dunne plakjes. Voeg een scheut olijfolie toe aan de grote pan en fruit de gesneden champignons 3 tot 4 minuten lang aan. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de 4 kommen alvast klaar. Maak de tomaten schoon, haal de zaadlijsten eruit en snijd dan in kleine stukjes. Snijd de basilicum bladeren zo in fijne reepjes. Doe dit eventueel ook voor de Jalapeño plakjes. Verdeel de tomaten, basilicum, pepers en gebakken champignons over de 4 kommen.

Maak de rode paprika schoon en haal de zaadlijsten eruit. Snijd nu de rode paprika in kleine blokjes, en zet deze aan de kant.

Paprikasoep Paprikasoep

De paprikasoep afmaken -- 10 minuten

Voeg 1 liter kippenbouillon toe aan de grote pan en breng deze bijna aan de kook. Voeg dan de rode paprika blokjes toe. Kook totdat alle paprika stukjes gaar zijn. Gebruik dan een staafmixer om alles glad te pureren. Kook de vermicelli in de soep totdat deze gaar is.

Verdeel de vermicelli over de 4 kommen met behulp van een schuimspaan en verdeel dan het vocht over de kommen. Breng op smaak met extra zout en peper, proef dit eerst aangezien de champignonnen al op smaak zijn gebracht met zout.

Door het niet (mee) koken van de tomaten en champignonnen krijg je veel meer smaak per kom. De soep kookt de tomaten en champignons nog verder tijdens en na het verdelen van de soep, in de kom zelf. Garneer met gesneden verse bieslook. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Zelfgemaakte piccalilly

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!