Stevige groentesoep met bonen en worst
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Stevige groentesoep met bonen en worst

Guur winterweer vraagt om een heerlijke stevige maaltijd deze stevige groentesoep met bonen en worst is daar perfect voor. Klaar in 45 minuten.

45 minuten
6 personen
Stevige groentesoep met bonen en worst ingrediënten

Recept stevige groentesoep met bonen en worst

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 19-01-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het snijden van de groenten. Haal de zaadlijsten uit de groene paprika, en snijd deze daarna in kleine stukjes.

Maak de selderijstengel goed schoon onder stromend koud water, en snijd deze daarna ook in kleine stukjes.

Pel en snijd de ui en de knoflook zo fijn mogelijk. Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakken.

Schil de aardappels, snijd deze in niet al te grote stukken en zet deze aan de kant in een kom samen met de wortelen. Laat de kidney bonen uitlekken. 

Stevige groentesoep met bonen en worst
Stevige groentesoep met bonen en worst

De stevige groentesoep met bonen en worst afmaken – 35 minuten

Verhit boter in de grote braadpan en bak hierin de worsten aan alle kanten mooi bruin. Haal deze daarna uit de pan en zet voor nu aan de kant.

Voeg dan de ui, knoflook, selderij en paprika toe aan de pan en voeg eventueel wat meer boter toe.

Fruit de groenten op middelhoog vuur 3 tot 4 minuten aan of totdat deze zacht geworden zijn. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze een aantal minuten mee.

Voeg kidney bonen, tomatenblokjes, tijm toe aan de grote braadpan en vul deze met zoveel mogelijk water en breng aan de kook.

Snijd de gebakken worsten in stukken en voeg deze toe aan de soep, samen met de gesneden wortelen en stukken aardappel.

Plaats de deksel op de pan en laat de stevige groentesoep een half uur lang zachtjes pruttelen. Controleer of de aardappelstukjes gaar zijn door er met een vork in te prikken.

De tijd die nodig is kan wat langer of korter zijn, afhankelijk van de aardappelen. Serveer de soep na het koken direct met een aantal sneedjes stevig brood. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
435.04 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.39 g
7.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.04 g
8.15 g
Eiwitten
22.38 g
Vezels
7.06 g
Natrium
946.41 mg
Mineralen
Ijzer
3.84 mg
Calcium
94.07 mg
Magnesium
72.94 mg
Kalium
72.94 mg
Fosfor
269.33 mg
Koper
0.39 mg
Zink
2.6 mg
Jodium
0.36 µg
Selenium
0.21 µg
Vitamines
Vitamine C
71.01 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
342.82 mg
Vitamine B1
0.4 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.61 mg
Vitamine B12
0.73 µg
Foliumzuur
57.53 µg
Vitamine E
0.39 mg
Vitamine K
7.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Stevige groentesoep met bonen en worst"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.