Guur winterweer vraagt om een heerlijke stevige maaltijd deze stevige groentesoep met bonen en worst is daar perfect voor. Klaar in 45 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 19-01-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het snijden van de groenten. Haal de zaadlijsten uit de groene paprika, en snijd deze daarna in kleine stukjes.
Maak de selderijstengel goed schoon onder stromend koud water, en snijd deze daarna ook in kleine stukjes.
Pel en snijd de ui en de knoflook zo fijn mogelijk. Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakken.
Schil de aardappels, snijd deze in niet al te grote stukken en zet deze aan de kant in een kom samen met de wortelen. Laat de kidney bonen uitlekken.
Verhit boter in de grote braadpan en bak hierin de worsten aan alle kanten mooi bruin. Haal deze daarna uit de pan en zet voor nu aan de kant.
Voeg dan de ui, knoflook, selderij en paprika toe aan de pan en voeg eventueel wat meer boter toe.
Fruit de groenten op middelhoog vuur 3 tot 4 minuten aan of totdat deze zacht geworden zijn. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze een aantal minuten mee.
Voeg kidney bonen, tomatenblokjes, tijm toe aan de grote braadpan en vul deze met zoveel mogelijk water en breng aan de kook.
Snijd de gebakken worsten in stukken en voeg deze toe aan de soep, samen met de gesneden wortelen en stukken aardappel.
Plaats de deksel op de pan en laat de stevige groentesoep een half uur lang zachtjes pruttelen. Controleer of de aardappelstukjes gaar zijn door er met een vork in te prikken.
De tijd die nodig is kan wat langer of korter zijn, afhankelijk van de aardappelen. Serveer de soep na het koken direct met een aantal sneedjes stevig brood. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.