Makkelijke romige komkommer-courgette soep, zacht van smaak en heerlijk als lunch met brood. Klaar binnen 20 minuten, of nog minder met de snelle versie!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-komkommer-courgette-soep
Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze grof. Was de courgette en komkommer onder stromend koud water.
Verwijder de uiteindes van de courgette en komkommer en snijd vervolgens in stukken die niet te groot zijn.
Verhit ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een middelgrote pan en fruit de knoflook en sjalot ongeveer 2 minuten aan. Voeg de courgette en komkommerstukken toe en bak deze nog enkele minuten mee.
Schenk de groentebouillon erbij samen met de creme fraîche en room. Breng dit aan de kook, zodra het kookt zet je het vuur laag en laat de soep nog ongeveer 10 minuutjes zachtjes garen.
De tijd is afhankelijk van de grootte van de courgette en komkommer stukken. Gebruik een blender of staafmixer om een gladde soep te creëren en breng op smaak met peper en zout.
Voor een nog makkelijkere en extra snelle versie kun je gesneden courgette, komkommer, groentebouillon, creme fraîche en room tegelijk toevoegen aan een pan en aan de kook brengen.
Pureer de soep nu en breng op smaak met peper en zout. Het zal iets minder smaakvol zijn zonder knoflook en sjalot, maar hoe dan ook een erg lekkere en vooral extra snelle soep! Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.