Deze Aziatische groentesoep met ham zit boordevol smaak. Met sojasaus, gember en limoensap op smaak gebracht. Gemaakt met verse ingredienten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 08-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Was de prei, verwijder de buitenste bladeren en snijd ongeveer 1/4e van de prei in niet te dunne plakken.
Snijd de rauwe hamschijf doormidden. Verhit zonnebloemolie op hoog vuur in een grote pan en bak hierin de hamschijf aan beide kanten bruin.
Voeg dan de gesneden prei toe en bak deze een aantal minuten op middelhoog vuur mee.
Giet 3 liter water in de pan en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager zodra het water aan de kook is.
Plaats de deksel schuin op de pan en laat het geheel tenminste 1 uur tot anderhalf uur pruttelen. Op deze manier maak je een heerlijke en vooral krachtige bouillon.
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Was de broccoli en snijd hier de roosjes vanaf.
Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakjes. Was de paksoi en snijd deze in middelgrote stukken.
Verhit zonnebloemolie in een middelgrote bakpan en voeg de broccoliroosjes, paksoi, champignons en plakjes wortel toe.
Bak deze een aantal minuten mee op hoog vuur, zet dan aan de kant.
Haal het stuk hamschijf en de prei uit de bouillon met behulp van een fijne zeef en giet deze over naar een andere schone pan.
Voeg de champignons, paksoi, broccoli en wortelen toe en breng de bouillon opnieuw aan de kook.
Rasp wat verse gember in de pan en breng het geheel op smaak met sojasaus, limoensap, peper en zout.
Snijd de overgebleven prei in dunne ringen. Haal de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd de paprika in dunne plakjes.
Snijd ook de lenteui in dunne plakjes.
Verdeel de soep over de kommen en garneer deze met een klein handje taugé, lenteui, enoki champignons, rode paprika en prei ringen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.