Thaise kokos garnalensoep

(5)

Een van onze favoriete soepen is deze Thaise kokos garnalensoep met lekkere garnalen, sperziebonen, kokosmelk en kruiden. Een absolute aanrader.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-08-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Thaise kokos garnalensoep

Ingrediënten


  • 300 gram sperziebonen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 theelepels rode curry pasta
  • 1 eetlepel vissaus
  • 4 plakjes verse gember
  • 1 knoflookteentje
  • Snufje zout
  • Flinke hand gepelde garnalen
  • 2 lenteuitjes
  • 1 limoen
  • 1 blik kokosmelk, ongeveer 400 gram

Kookgerei nodig


  • 1 grote pan
  • Koksmes en snijplank
  • Blikopener

Thaise kokos garnalensoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/thaise-kokos-garnalensoep


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de twee lenteuitjes in dunne plakjes en plet de knoflook, zet aan de kant. Open het blik kokosmelk met de blikopener. Meer voorbereiding is niet nodig! 

Thaise kokos garnalensoep
Thaise kokos garnalensoep

De Thaise kokos garnalensoep afmaken – 20 minuten

Verhit een liter kippenbouillon in de grote pan op middelhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk en 3 theelepels rode curry pasta toe.

Voeg 1 eetlepel vissaus, de plakjes verse gember en knoflook toe. Roer de soep goed door. Breng op smaak met wat zout.

Zet het vuur laag als de soep gaat koken en laat 10 minuten rustig doorkoken. Voeg als laatste de sperziebonen en gepelde garnalen toe en kook deze beetgaar in 2 tot 3 minuten tijd.

Serveer deze Thaise kokos garnalensoep met verse lenteuitjes en limoenpartjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-08-2022


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Thaise kokos garnalensoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.