Pastinaak en peer zijn van nature lekker zoet. Deze zoete peer-pastinaaksoep maak je in een handomdraai. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel en snijd het teentje knoflook en sjalot in stukjes. Schil de pastinaak en peren en haal de harde kern eruit. Snijd de peren en pastinaak in kleine stukjes.
Verhit olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de knoflook en ui een minuut lang. Voeg dan de stukjes peer en pastinaak toe. Bak deze een aantal minuten mee, giet dan de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager zodra de groentebouillon gaat koken. Laat de soep 10 tot 15 minuten lang pruttelen.
Giet de peer-pastinaaksoep in een blender en pureer totdat deze glad is. Giet de soep terug in de pan, en warm deze opnieuw op.
Proef, en bepaal hoeveel peper en zout er in de soep moet. Verdeel de soep over 4 diepe kommen, en serveer deze met wat slagroom erin. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.