Pastinaak en peer zijn van nature lekker zoet. Deze zoete peer-pastinaaksoep maak je in een handomdraai. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-peer-pastinaaksoep
Pel en snijd het teentje knoflook en sjalot in stukjes. Schil de pastinaak en peren en haal de harde kern eruit. Snijd de peren en pastinaak in kleine stukjes.
Verhit olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de knoflook en ui een minuut lang. Voeg dan de stukjes peer en pastinaak toe. Bak deze een aantal minuten mee, giet dan de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager zodra de groentebouillon gaat koken. Laat de soep 10 tot 15 minuten lang pruttelen.
Giet de peer-pastinaaksoep in een blender en pureer totdat deze glad is. Giet de soep terug in de pan, en warm deze opnieuw op.
Proef, en bepaal hoeveel peper en zout er in de soep moet. Verdeel de soep over 4 diepe kommen, en serveer deze met wat slagroom erin. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!