Andijvie-aardappelsoep
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Andijvie-aardappelsoep vegetarisch

Een heerlijke andijvie-aardappelsoep met kerrie, witte wijn en geraspte kaas. Heerlijke combinatie die je zeker eens moet proberen! Klaar in 20 minuten.

Andijvie-aardappelsoep ingrediënten

Recept andijvie-aardappelsoep

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-08-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 10-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Was de andijvie en prei. Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snijd de prei in stukken. Schil de aardappels en snijd deze ook in stukjes.

Hoe kleiner de aardappels gesneden zijn des te sneller is de soep klaar. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Als je groentebouillonblokjes gebruikt, kun je deze alvast maken. Je kunt hiervoor ook makkelijk een waterkoker gebruiken. 

Andijvie-aardappelsoep
Andijvie-aardappelsoep

De andijvie-aardappelsoep afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in de grote pan en fruit de knoflook een minuutje aan. Voeg dan de prei, andijvie en aardappel toe in delen, want de pan zal waarschijnlijk niet groot genoeg zijn meteen alles tegelijk te kunnen aan fruiten.

Bak het tot het genoeg geslonken is en al een beetje zacht begint te worden. Dit zal maar een paar minuten duren op hoog vuur. Voeg de kerrie en gemberpoeder toe en bak het nog kort mee.

Schenk er dan de witte wijn bij en laat deze grotendeels verdampen. Zodra dit het geval is, schenk je de bouillon erbij en breng aan de kook.

Laat het zachtjes koken tot de aardappels volledig gaar zijn, dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van de grootte van de aardappelstukken.

Laat de soep niet te lang koken, anders zal de groene kleur verdwijnen. Gebruik een blender of staafmixer om een gladde soep te creëren.

Breng op smaak met peper en zout en verdeel over borden. Maak de soep af met geraspte Gruyere kaas en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
174.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.64 g
0.72 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.53 g
2.56 g
Eiwitten
7.33 g
Vezels
5.47 g
Natrium
938.68 mg
Mineralen
Ijzer
2.13 mg
Calcium
169.78 mg
Magnesium
34.52 mg
Kalium
34.52 mg
Fosfor
164.6 mg
Koper
0.22 mg
Zink
0.88 mg
Jodium
4.35 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
12.34 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
0.3 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.33 mg
Vitamine B12
0.19 µg
Foliumzuur
50.2 µg
Vitamine E
0.04 mg
Vitamine K
1.43 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Andijvie-aardappelsoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.