Maak een super makkelijk en snelle kippensoep binnen 20 minuten met maar een paar ingrediënten. Zelfgemaakt is altijd het lekkerste, vind je ook niet?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de kippenbouillon in de middelgrote pan en breng aan de kook. Verwijder ondertussen overtollig vet en spieren van de kipfilets als dit nodig is.
Kook de kipfilets ongeveer 10 minuten lang in de bouillon. Was ondertussen de wortel, bleekselderij en knolselderij.
Schil de wortel en snijd de prei en bleekselderij in dunne ringetjes en de wortel en knolselderij in kleine blokjes.
Haal de kipfilets uit de kippenbouillon en voeg de gesneden groenten toe aan de bouillon. Kook de groenten gaar, dit zal ongeveer 10 minuten duren.
Trek in de tussentijd de gekookte kipfilets uit elkaar. Gebruik 1 of 2 vorken om de kip in stukjes te trekken. Voeg de stukjes kip terug in de pan.
Breng de soep op smaak met wat peper en zout en serveer met wat brood. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.