Rode linzensoep

(17)

Makkelijk, snel en erg lekkere rode linzensoep met gebakken uiringen en peterselie. Klaar in maar 20 minuten, recept voor 4 personen. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Rode linzensoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram rode linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Halve theelepel cayennepeper
  • Halve theelepel kurkuma
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 700 ml water
  • Sap van een halve citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Verse peterselie ter garnering
Rode linzensoep Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • Middelgrote pan
  • Kleine bakpan

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-linzensoep


Voorbereiding – 5 minuten

Pel en snijd het teentje knoflook zo fijn mogelijk. Pel de ui en snijd deze in ringen. 

Rode linzensoep
Rode linzensoep

De rode linzensoep afmaken – 15 minuten

Plaats de middelgrote pan op middelhoog vuur en fruit de gesneden knoflook aan, zonder olijfolie of boter aan de pan toe te voegen. Voeg de kurkuma en cayennepeper na 1 minuut toe. Meng door elkaar en bak een klein minuutje mee. 

Giet 1/2 liter kippenbouillon, 700 ml water en de rode linzen erbij. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur op een lage stand. Laat de soep 10 tot 15 minuten lang koken, of totdat de linzen zacht genoeg geworden zijn. 

Verhit ondertussen olijfolie in een kleine bakpan en bak daar de uiringen in. Voeg citroensap toe en breng de soep op smaak met peper en zout. 

Verdeel de soep over een aantal kommen en maak af met de gebakken uiringen. Garneer eventueel met wat gesneden verse peterselie. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.