Makkelijk, snel en erg lekkere rode linzensoep met gebakken uiringen en peterselie. Klaar in maar 20 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel en snijd het teentje knoflook zo fijn mogelijk. Pel de ui en snijd deze in ringen.
Plaats de middelgrote pan op middelhoog vuur en fruit de gesneden knoflook aan, zonder olijfolie of boter aan de pan toe te voegen. Voeg de kurkuma en cayennepeper na 1 minuut toe. Meng door elkaar en bak een klein minuutje mee.
Giet 1/2 liter kippenbouillon, 700 ml water en de rode linzen erbij. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur op een lage stand. Laat de soep 10 tot 15 minuten lang koken, of totdat de linzen zacht genoeg geworden zijn.
Verhit ondertussen olijfolie in een kleine bakpan en bak daar de uiringen in. Voeg citroensap toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over een aantal kommen en maak af met de gebakken uiringen. Garneer eventueel met wat gesneden verse peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.