Menugang: soep recepten

139 Recepten

Soep kun je eigenlijk op elk moment van de dag eten, als lunch, voorgerecht of avondeten. Hier vind je klassiekers zoals tomatensoep, uiensoep, kippensoep en nog veel meer! Maak bijvoorbeeld eens een lekkere zelfgemaakte tomatensoep, uiensoep, pompoensoep, noedelsoep of een kippensoep. 


Ribollita - Toscaanse soep

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een Ribollita is een Toscaanse maaltijdsoep bomvol groenten en kruiden. Deze groentesoep met bonen en brood is een heerlijke vegetarische soep.


Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze zoete aardappelsoep met kokosmelk is zijdezacht, vol van smaak en extra lekker met spekjes. Maar zonder de spekjes ook erg lekker!


Bloemkool broccoli soep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (43)

Deze vegetarische bloemkool broccoli soep is super makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Staat binnen een half uur op tafel.


Pastinaak wortelsoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Een heerlijke en vullende pastinaak wortelsoep is perfect voor een koude dag. Een zachte en licht zoete smaak, met een vleugje frisse sinaasappel.


Paprika tomatensoep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Deze heerlijke paprika tomatensoep is gemaakt met weinig ingrediënten en is te maken binnen een half uur. Een makkelijke vegetarische soep vol smaak.


Briesoep met champignons

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (72)

Een súper romige soep met kaas, prei en meer. Deze briesoep met champignons is een mega lekker vegetarische soep, ideaal als lunch of maaltijdsoep.


Rucolasoep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze rucolasoep ziet er niet alleen mooi uit maar heeft ook een geweldige smaak. Met stukjes oven-gebakken serranoham en parmezaanse kaas.


Kip in het pannetje

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Kip in het pannetje, ook wel bekend als de Franse klassieker 'Poule au pot'. Langzaam gegaarde kip en groenten in een smaakvolle bouillon, een aanrader!


Saoto soep

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze saoto soep zit boordevol smaak door de combinatie van kruidige bouillon met krokante toppings. Een Surinaamse maaltijdsoep, een aanrader voor elke dag van het jaar.


Broccolisoep met croutons

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze broccolisoep met croutons is makkelijk te maken, een heerlijke vegetarische soep. Ideaal voor de lunch of als voorgerecht.


Romige kippensoep met champignons

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (52)

Eet deze romige kippensoep met champignons met een stukje brood en je hebt in iets meer dan een half uur een heerlijk vullende maaltijd op tafel. Met gebakken champignons en pulled chicken.


Chinese kippensoep

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (58)

Deze Chinese kippensoep is goed gevuld met onder andere gefrituurde glasnoedels, in dunne reepjes gesneden omelet en knapperige taugé.


Kokossoep met 3 soorten champignons

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze vullende kokossoep met 3 soorten champignons ruikt niet alleen fantastisch, hij smaakt ook geweldig! Met Japanse noedels, gekookt ei en een partje limoen.


Aspergesoep met spekjes

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze aspergesoep met spekjes, ei en peterselie zit boordevol smaak. Heerlijk romig zonder het toevoegen van room.


Groene aspergesoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Makkelijk te volgen recept voor een lekkere groene aspergesoep met aspergetips en knoflook croutons. Ook heel erg lekker als voorgerecht!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ossenstaartsoep ? Ossenstaartsoep is een lichtgebonden soep gemaakt van de staart van een rund. Een echte ouderwetse klassieker die je huis vult met de lekkerste geur in de uren dat deze staat te pruttelen.

Categorie Soep recepten Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen

Ossenstaartsoep

Ingrediënten


  • 1 kg ossenstaart
  • 1 ui
  • 500 gram wortel
  • 2 bleekselderij stengels
  • 2 knoflooktenen
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 takjes platte peterselie
  • 6 kruidnagels
  • 10 zwarte peperkorrels
  • zout naar smaak
  • scheut olijfolie
  • 100 ml madeira, cognac, rode port of rode wijn
  • 3 liter water
  • optioneel: 50 gram boter + 50 gram bloem

Bereiding

(14)
1
Was de wortel en bleekselderij stengels, het is niet nodig om de wortel te schillen. Het is ook niet nodig om de ui en knoflooktenen te pellen, de schil van de ui geeft de bouillon een mooie kleur. 
2
Snijd de ui, wortel en bleekselderij in grove stukken en plet de knoflooktenen.Ossenstaartsoep
3
Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de ossenstaart aan beide kanten tot deze donkerbruin is. Haal de ossenstaart uit de pan en bak de ui, bleekselderij en wortel ongeveer 10 minuten. 
4
Bak de tomatenpuree nog kort mee en blus af met de drank naar keuze. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.