Chiang Mai curry noedelsoep

(11)

Deze Chiang Mai curry noedelsoep is ontzettend smaakvol met een zelfgemaakte makkelijke kruidenpasta en gefrituurde noedels. Een fantastisch gerecht!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten
Chiang Mai curry noedelsoep

Ingrediënten


  • 8 kippenpoten
  • 4 sjalotjes
  • 5 knoflooktenen
  • 2 limoenen
  • 3 gedroogde pepers
  • 1 eetlepel gemalen kurkuma
  • 1 eetlepel gemalen laos
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 citroengras stengel
  • 400 ml kokosmelk
  • glas water
  • optioneel: 1 eetlepel trassie (garnalen pasta)
  • optioneel: 1 eetlepel palmsuiker
  • 500 gram brede noedels of tagliatelle
  • zonnebloemolie om te frituren

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • schuimspaan
  • pan met dikke bodem
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • kleine blender of vijzel
  • diepe pan
  • houten lepel

Chiang Mai curry noedelsoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chiang-mai-curry-noedelsoep


Voorbereiding – 30 minuten

Vul een pan met water en breng aan de kook. Verwarm olie in een pan met dikke bodem om te kunnen frituren. 

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze grof. Haal de schil van een halve limoen met een dunschiller en snijd deze daarna fijner. 

Maak een gladde pasta van de sjalotjes, knoflook, limoenschil en gedroogde peper. Je kunt dit doen met een kleine blender of een vijzel. Als de pasta niet makkelijk glad wordt, kun je altijd een beetje water toevoegen tijdens het pureren. Voeg dan ook de kurkuma en laos toe.

Kneus de citroengras stengel. Snijd de bosui in ringen en de rest van de limoen in partjes en zet opzij.

Chiang Mai curry noedelsoep
Chiang Mai curry noedelsoep

Chiang Mai curry noedelsoep afmaken – 30 minuten

Verhit een beetje zonnebloemolie in een diepe pan en bak hierin het kruidenmengsel enkele minuten. Voeg dan de kokosmelk geleidelijk toe terwijl je goed roert. 

Voeg dan de kippenpoten toe samen met de citroengras stengel en roer goed. Voeg de suiker toe en breng het geheel dan aan de kook. Voeg een kopje water toe en laat het ongeveer 20 minuten koken op middellaag vuur.

Kook ondertussen de noedels of tagliatelle gaar in de pan met water. Giet deze dan af en spoel deze kort af met warm water om te voorkomen dat ze gaan plakken. 

Frituur ⅓e van de noedels in de hete olie tot deze mooi goudbruin zijn. Schep de gefrituurde noedels op keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen. 

Verdeel de overige noedels over kommen of diepe borden. Schep hier de soep overheen en plaats hier dan de kippenpoten op. Maak af met gefrituurde noedels, limoenpartjes en bosui. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

5 reacties op Chiang Mai curry noedelsoep

Henny plaatste op 24-04-2021 om 15:43:42

Er staat kippenpoten in de lijst van benodigdheden maar op de foto staan kippen drumsticks. wat moet het zijn, poten of drum sticks, Wil deze soep graag maken, lijkt mij heel lekker.

Ohmydish plaatste op 24-04-2021 om 16:11:48
Hoi Henny, kippenpoten en drumsticks zijn eigenlijk hetzelfde. Als de dij aan de poot zit noemt men dit kippenbouten, maar soms noemen mensen dat wel eens de kippenpoot. Ben benieuwd wat je van de soep zult vinden, smakelijk alvast! Liefs, Véronique
Henny plaatste op 25-04-2021 om 10:34:00
Veronque,

Bedankt voor je snelle reactie, ja dat klopt wat je schreef over de kip, maar welke adviseer jij om te gebruiken. Bouten of drumsticks.

Liefs Henny

Ohmydish plaatste op 25-04-2021 om 13:38:24
Hallo Henny, ik zou drumsticks gebruiken aangezien bouten voor op een soep nogal aan de grote kant zijn. Groetjes Véronique
Henny plaatste op 25-04-2021 om 14:22:26
Bedankt, als ik de soep gemaakt heb laat ik het weten. Ik verheug mij er nu al op.

Groetjes Henny

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.