Ohmydish.nl


Chiang Mai curry noedelsoep

Deze Chiang Mai curry noedelsoep is ontzettend smaakvol met een zelfgemaakte makkelijke kruidenpasta en gefrituurde noedels. Een fantastisch gerecht!

Chiang Mai curry noedelsoep
1 uur 4 personen Soep recepten
Chiang Mai curry noedelsoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 kippenpoten
  • 4 sjalotjes
  • 5 knoflooktenen
  • 2 limoenen
  • 3 gedroogde pepers
  • 1 eetlepel gemalen kurkuma
  • 1 eetlepel gemalen laos
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 citroengras stengel
  • 400 ml kokosmelk
  • glas water
  • optioneel: 1 eetlepel trassie (garnalen pasta)
  • optioneel: 1 eetlepel palmsuiker
  • 500 gram brede noedels of tagliatelle
  • zonnebloemolie om te frituren
Chiang Mai curry noedelsoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • schuimspaan
  • pan met dikke bodem
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • kleine blender of vijzel
  • diepe pan
  • houten lepel

Bereiden


1 uur 4 personen Soep recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chiang-mai-curry-noedelsoep


Voorbereiding – 30 minuten

Vul een pan met water en breng aan de kook. Verwarm olie in een pan met dikke bodem om te kunnen frituren

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze grof. Haal de schil van een halve limoen met een dunschiller en snijd deze daarna fijner. 

Maak een gladde pasta van de sjalotjes, knoflook, limoenschil en gedroogde peper. Je kunt dit doen met een kleine blender of een vijzel. Als de pasta niet makkelijk glad wordt, kun je altijd een beetje water toevoegen tijdens het pureren. Voeg dan ook de kurkuma en laos toe.

Kneus de citroengras stengel. Snijd de bosui in ringen en de rest van de limoen in partjes en zet opzij.

Chiang Mai curry noedelsoep
Chiang Mai curry noedelsoep

Chiang Mai curry noedelsoep afmaken – 30 minuten

Verhit een beetje zonnebloemolie in een diepe pan en bak hierin het kruidenmengsel enkele minuten. Voeg dan de kokosmelk geleidelijk toe terwijl je goed roert. 

Voeg dan de kippenpoten toe samen met de citroengras stengel en roer goed. Voeg de suiker toe en breng het geheel dan aan de kook. Voeg een kopje water toe en laat het ongeveer 20 minuten koken op middellaag vuur.

Kook ondertussen de noedels of tagliatelle gaar in de pan met water. Giet deze dan af en spoel deze kort af met warm water om te voorkomen dat ze gaan plakken. 

Frituur ⅓e van de noedels in de hete olie tot deze mooi goudbruin zijn. Schep de gefrituurde noedels op keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen. 

Verdeel de overige noedels over kommen of diepe borden. Schep hier de soep overheen en plaats hier dan de kippenpoten op. Maak af met gefrituurde noedels, limoenpartjes en bosui. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Vegetarische witlofgratin

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.