Chiang Mai curry noedelsoep
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chiang Mai curry noedelsoep

Deze Chiang Mai curry noedelsoep is ontzettend smaakvol met een zelfgemaakte makkelijke kruidenpasta en gefrituurde noedels. Een fantastisch gerecht!

1 uur
4 personen
Chiang Mai curry noedelsoep ingrediënten

Recept chiang mai curry noedelsoep

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Vul een pan met water en breng aan de kook. Verwarm olie in een pan met dikke bodem om te kunnen frituren. 

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze grof. Haal de schil van een halve limoen met een dunschiller en snijd deze daarna fijner. 

Maak een gladde pasta van de sjalotjes, knoflook, limoenschil en gedroogde peper. Je kunt dit doen met een kleine blender of een vijzel. Als de pasta niet makkelijk glad wordt, kun je altijd een beetje water toevoegen tijdens het pureren. Voeg dan ook de kurkuma en laos toe.

Kneus de citroengras stengel. Snijd de bosui in ringen en de rest van de limoen in partjes en zet opzij.

Chiang Mai curry noedelsoep
Chiang Mai curry noedelsoep

Chiang Mai curry noedelsoep afmaken – 30 minuten

Verhit een beetje zonnebloemolie in een diepe pan en bak hierin het kruidenmengsel enkele minuten. Voeg dan de kokosmelk geleidelijk toe terwijl je goed roert. 

Voeg dan de kippenpoten toe samen met de citroengras stengel en roer goed. Voeg de suiker toe en breng het geheel dan aan de kook. Voeg een kopje water toe en laat het ongeveer 20 minuten koken op middellaag vuur.

Kook ondertussen de noedels of tagliatelle gaar in de pan met water. Giet deze dan af en spoel deze kort af met warm water om te voorkomen dat ze gaan plakken. 

Frituur ⅓e van de noedels in de hete olie tot deze mooi goudbruin zijn. Schep de gefrituurde noedels op keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen. 

Verdeel de overige noedels over kommen of diepe borden. Schep hier de soep overheen en plaats hier dan de kippenpoten op. Maak af met gefrituurde noedels, limoenpartjes en bosui. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1661.06 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
99.32 g
8.97 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
79.84 g
34.91 g
Eiwitten
134.16 g
Vezels
5.99 g
Natrium
706.95 mg
Mineralen
Ijzer
14.63 mg
Calcium
198.06 mg
Magnesium
256.14 mg
Kalium
256.14 mg
Fosfor
1407.28 mg
Koper
1.66 mg
Zink
14.82 mg
Jodium
48.32 µg
Selenium
1.15 µg
Vitamines
Vitamine C
19.96 mg
Vitamine D
7.2 mg
Vitamine A
183.08 mg
Vitamine B1
0.58 mg
Vitamine B2
0.73 mg
Vitamine B6
3.14 mg
Vitamine B12
31.85 µg
Foliumzuur
39.03 µg
Vitamine E
6.14 mg
Vitamine K
1.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
5 reacties op "Chiang Mai curry noedelsoep"
Henny zegt op 24-04-2021
Er staat kippenpoten in de lijst van benodigdheden maar op de foto staan kippen drumsticks. wat moet het zijn, poten of drum sticks, Wil deze soep graag maken, lijkt mij heel lekker.
Ohmydish zegt op 24-04-2021
Hoi Henny, kippenpoten en drumsticks zijn eigenlijk hetzelfde. Als de dij aan de poot zit noemt men dit kippenbouten, maar soms noemen mensen dat wel eens de kippenpoot. Ben benieuwd wat je van de soep zult vinden, smakelijk alvast! Liefs, Véronique
Henny zegt op 25-04-2021
Veronque, Bedankt voor je snelle reactie, ja dat klopt wat je schreef over de kip, maar welke adviseer jij om te gebruiken. Bouten of drumsticks. Liefs Henny
Ohmydish zegt op 25-04-2021
Hallo Henny, ik zou drumsticks gebruiken aangezien bouten voor op een soep nogal aan de grote kant zijn. Groetjes Véronique
Henny zegt op 25-04-2021
Bedankt, als ik de soep gemaakt heb laat ik het weten. Ik verheug mij er nu al op. Groetjes Henny

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.