Deze Chiang Mai curry noedelsoep is ontzettend smaakvol met een zelfgemaakte makkelijke kruidenpasta en gefrituurde noedels. Een fantastisch gerecht!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chiang-mai-curry-noedelsoep
Vul een pan met water en breng aan de kook. Verwarm olie in een pan met dikke bodem om te kunnen frituren.
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze grof. Haal de schil van een halve limoen met een dunschiller en snijd deze daarna fijner.
Maak een gladde pasta van de sjalotjes, knoflook, limoenschil en gedroogde peper. Je kunt dit doen met een kleine blender of een vijzel. Als de pasta niet makkelijk glad wordt, kun je altijd een beetje water toevoegen tijdens het pureren. Voeg dan ook de kurkuma en laos toe.
Kneus de citroengras stengel. Snijd de bosui in ringen en de rest van de limoen in partjes en zet opzij.
Verhit een beetje zonnebloemolie in een diepe pan en bak hierin het kruidenmengsel enkele minuten. Voeg dan de kokosmelk geleidelijk toe terwijl je goed roert.
Voeg dan de kippenpoten toe samen met de citroengras stengel en roer goed. Voeg de suiker toe en breng het geheel dan aan de kook. Voeg een kopje water toe en laat het ongeveer 20 minuten koken op middellaag vuur.
Kook ondertussen de noedels of tagliatelle gaar in de pan met water. Giet deze dan af en spoel deze kort af met warm water om te voorkomen dat ze gaan plakken.
Frituur ⅓e van de noedels in de hete olie tot deze mooi goudbruin zijn. Schep de gefrituurde noedels op keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen.
Verdeel de overige noedels over kommen of diepe borden. Schep hier de soep overheen en plaats hier dan de kippenpoten op. Maak af met gefrituurde noedels, limoenpartjes en bosui. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Er staat kippenpoten in de lijst van benodigdheden maar op de foto staan kippen drumsticks. wat moet het zijn, poten of drum sticks, Wil deze soep graag maken, lijkt mij heel lekker.
Bedankt voor je snelle reactie, ja dat klopt wat je schreef over de kip, maar welke adviseer jij om te gebruiken. Bouten of drumsticks.
Liefs Henny
Groetjes Henny
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.