Waterkers is niet alleen super lekker, het is ook nog eens gezond. Daarom is deze waterkerssoep een extra aanrader als je ziek bent, maar natuurlijk ook als je dat niet bent!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/waterkerssoep
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken, niet te groot. Was de waterkers en verwijder de dikste stelen.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflooktenen. Voeg de aardappelen toe en bak nog even mee. Voeg het komijnzaad toe en bak nog kort.
Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat de aardappel gaar worden met de deksel op de pan.
Voeg in de laatste 5 minuten de waterkers toe en laat nog zachtjes koken. Als je de waterkers meteen al zou toevoegen zal de soep minder mooi groen kleuren.
Pureer de soep, dit kun je met een staafmixer of blender doen. Breng de waterkerssoep op smaak met peper en zout. Serveer met een halve eetlepel crème fraîche per kom. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat is waterkers?
Waterkers is een groene bladgroente. Het is familie van de radijs en tuinkers.
Waar smaakt waterkers naar?
Waterkers is heerlijk fris en heeft een milde mosterdsmaak die ook omschreven kan worden als een beetje scherp en peperachtig.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.