Waterkerssoep

(11)

Waterkers is niet alleen super lekker, het is ook nog eens gezond. Daarom is deze waterkerssoep een extra aanrader als je ziek bent, maar natuurlijk ook als je dat niet bent!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-04-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch Calorieën 259 calorieën p.p.
Waterkerssoep

Ingrediënten


  • 1 bos waterkers
  • 3 middelgrote (kruimige) aardappelen
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • 700 ml kippenbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels crème fraîche

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan
  • houten lepel
  • staafmixer of blender

Waterkerssoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch Calorieën 259 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/waterkerssoep


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken, niet te groot. Was de waterkers en verwijder de dikste stelen.

Waterkerssoep
Waterkerssoep

Waterkerssoep afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflooktenen. Voeg de aardappelen toe en bak nog even mee. Voeg het komijnzaad toe en bak nog kort.

Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat de aardappel gaar worden met de deksel op de pan.

Voeg in de laatste 5 minuten de waterkers toe en laat nog zachtjes koken. Als je de waterkers meteen al zou toevoegen zal de soep minder mooi groen kleuren.

Pureer de soep, dit kun je met een staafmixer of blender doen. Breng de waterkerssoep op smaak met peper en zout. Serveer met een halve eetlepel crème fraîche per kom. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-04-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-07-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Waterkerssoep: Veel gestelde vragen

Wat is waterkers?

Waterkers is een groene bladgroente. Het is familie van de radijs en tuinkers.

Waar smaakt waterkers naar?

Waterkers is heerlijk fris en heeft een milde mosterdsmaak die ook omschreven kan worden als een beetje scherp en peperachtig.

0 reacties op Waterkerssoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.