Ouderwetse kippensoep maken is helemaal niet moeilijk. Deze makkelijke kippensoep geeft je extra kracht als je ziek bent. Ook voor elke andere dag een aanrader, vol met groenten, kip en kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-02-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-09-2024
Was de prei goed en snijd deze in ringen. Schil de wortelen en snijd deze in plakjes, niet te dik. Snijd de bleekselderij in stukjes en houd het blad apart.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de takjes verse tijm. Kneus de peperkorrels tot deze vrij fijn zijn.
Verwijder eventueel het touw van de hele kip. Je kunt ervoor kiezen de hele kip in stukken te verdelen, maar dit is niet noodzakelijk.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote pan en bak hier de kip enkele minuten rondom in aan. Dit is optioneel, het geeft de soep meer smaak en kleur.
Bak dan ook de prei, wortel, bleekselderij, ui en knoflook enkele minuten mee. Schenk er 2,5e liter water bij en breng aan de kook.
Voeg de laurierblaadjes en een paar takjes verse tijm toe. Zet het vuur laag zodra het water kookt en laat de soep minimaal 1,5 uur zachtjes koken met de deksel op de pan.
Haal de kip uit de soep zodra deze volledig gaar is, je zult merken dat het vlees van het bot valt. Haal het kippenvlees van de botten af en verdeel de kip in kleine stukjes.
Verwijder de laurierblaadjes en de takjes tijm, voeg de stukjes kip toe en verwarm de soep opnieuw. Snijd het selderijblad fijn en roer door de soep. Breng de soep op smaak met zout en eventueel meer peper. Eet smakelijk!
Hoe maak ik verse kippensoep?
Je kunt voor het maken van verse kippensoep een hele kip gebruiken, maar kippenbouten of andere delen van de kip kan ook. Voeg hier verse groenten en kruiden aan toe en laat de smaken op laag vuur rustig intrekken.
Hoe lang moet kippensoep trekken?
De tijd is afhankelijk van de kip die je gebruikt, grotere stukken hebben langer nodig dan kleinere stukken. Bedenk wel dat hoe meer bot eraan zit, hoe meer smaak er afgegeven zal worden aan het water. De minimale tijd is 1,5 uur voor een smaakvolle kippensoep.
Hoe lang kan ik kippensoep bewaren?
In de koelkast kun je verse kippensoep tot wel 2 dagen bewaren. Wil je de soep langer bewaren, dan kun je deze invriezen om deze vervolgens tot wel 3 maanden te bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.