Zoete aardappelsoep met kokosmelk

(17)

Deze zoete aardappelsoep met kokosmelk is zijdezacht, vol van smaak en extra lekker met spekjes. Maar zonder de spekjes ook erg lekker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-08-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Ingrediënten


  • 1 kg zoete aardappelen
  • 2 kleine uien
  • 2 knoflooktenen
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 gram spekjes
  • gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels kerrie
  • 900 ml kippenbouillon
  • kleine handvol pijnboompitten
Zoete aardappelsoep met kokosmelk Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • middelgrote bakpan
  • klein kommetje
  • middelgrote pan
  • houten lepel
  • staafmixer of blender

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappelsoep-met-kokosmelk


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukken.

Verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten enkele minuten in de droge pan. Verplaats de pijnboompitjes naar een kleine kom en bak de spekjes krokant in de bakpan. Zet ze dan opzij.

Zoete aardappelsoep met kokosmelk
Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Zoete aardappelsoep met kokosmelk afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote pan. Fruit de ui en knoflook enkele minuten aan. Bak de stukken zoete aardappel nog enkele minuten mee en voeg dan de kerrie toe. 

Bak nog kort en schenk de kippenbouillon erbij. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken, of tot de zoete aardappel zacht is geworden.

Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de zoete aardappelsoep met gebakken spekjes, pijnboompitjes en een snuf gerookte paprikapoeder. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-08-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Zoete aardappelsoep met kokosmelk: Veel gestelde vragen

Kan ik de zoete aardappelsoep met kokosmelk ook vegetarisch maken?

Ja, laat de spekjes dan weg en gebruik groentebouillon i.p.v. kippenbouillon. Gebruik dan wel meer zout om smaak te geven aan de soep.

Kan ik de zoete aardappelsoep invriezen?

Je kunt deze zoete aardappelsoep invriezen, het beste kun je dit zonder pijnboompitten en spekjes doen.

Hoe lang ik zoete aardappelsoep bewaren?

Je kunt de zoete aardappelsoep tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.

0 reacties op Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.