Ohmydish.nl


Paprika tomatensoep

Deze heerlijke paprika tomatensoep is gemaakt met weinig ingrediënten en is te maken binnen een half uur. Een makkelijke vegetarische soep vol smaak.

30 minuten 4 personen Soep recepten
Paprika tomatensoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 700 ml groentebouillon
  • klein handjevol verse basilicum
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: scheutje room
Paprika tomatensoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • middelgrote kom met ijsblokjes
  • schuimspaan
  • klein scherp mesje
  • snijplank & koksmes
  • houten lepel
  • staafmixer of blender

Bereiden


30 minuten 4 personen Soep recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paprika-tomatensoep


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een X aan de onderkant met een scherp mesje. Zet een kom klaar met koud water, liefst met ijsblokjes.

Plaats de tomaten ongeveer 20 seconden in het kokende water en verplaats ze dan direct naar het ijswater. Je kunt ze nu makkelijk ontvellen (plisseren) door met een klein mesje het vel eraf te halen. Snijd de tomaten vervolgens grof.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze ook grof.

Paprika tomatensoep
Paprika tomatensoep

De paprika tomatensoep afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in de middelgrote pan waar je eerst de tomaten in ontveld hebt. Fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak de paprika nog kort mee en voeg dan pas de tomatenstukjes toe.

Houd een aantal basilicumblaadjes apart voor de garnering. Schenk de groentebouillon erbij samen met een paar takjes basilicum. Breng aan de kook en laat de soep zachtjes pruttelen tot de paprika en ui zacht geworden zijn.

Haal de basilicumtakjes uit de soep en pureer tot de soep glad is. Dit kun je met een staafmixer of blender doen. 

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een beetje room en verse basilicumblaadjes. Lekker met bijvoorbeeld olijvenbrood, eet smakelijk!

Paprika tomatensoep: veelgestelde vragen

Moet ik de tomaten eerst ontvellen?

Je hoeft de tomaten niet perse eerst te ontvellen, als je de velletjes niet erg vind in de soep.

Kan ik tomaten uit blik gebruiken?

Je kunt eventueel tomaten uit blik gebruiken, deze zijn vaak wel minder vol van smaak.

Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Albóndigas de choco
Volgend recept →
Bifteki met feta

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.