Deze heerlijke paprika tomatensoep is gemaakt met weinig ingrediënten en is te maken binnen een half uur. Een makkelijke vegetarische soep vol smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een X aan de onderkant met een scherp mesje. Zet een kom klaar met koud water, liefst met ijsblokjes.
Plaats de tomaten ongeveer 20 seconden in het kokende water en verplaats ze dan direct naar het ijswater. Je kunt ze nu makkelijk ontvellen (plisseren) door met een klein mesje het vel eraf te halen. Snijd de tomaten vervolgens grof.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze ook grof.
Verhit een scheutje olijfolie in de middelgrote pan waar je eerst de tomaten in ontveld hebt. Fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak de paprika nog kort mee en voeg dan pas de tomatenstukjes toe.
Houd een aantal basilicumblaadjes apart voor de garnering. Schenk de groentebouillon erbij samen met een paar takjes basilicum. Breng aan de kook en laat de soep zachtjes pruttelen tot de paprika en ui zacht geworden zijn.
Haal de basilicumtakjes uit de soep en pureer tot de soep glad is. Dit kun je met een staafmixer of blender doen.
Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een beetje room en verse basilicumblaadjes. Lekker met bijvoorbeeld olijvenbrood, eet smakelijk!
Moet ik de tomaten eerst ontvellen?
Je hoeft de tomaten niet perse eerst te ontvellen, als je de velletjes niet erg vind in de soep.
Kan ik tomaten uit blik gebruiken?
Je kunt eventueel tomaten uit blik gebruiken, deze zijn vaak wel minder vol van smaak.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.