Paprika tomatensoep
😍 36Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Paprika tomatensoep vegetarisch

Deze heerlijke paprika tomatensoep is gemaakt met weinig ingrediënten en is te maken binnen een half uur. Een makkelijke vegetarische soep vol smaak.

30 minuten
4 personen
Paprika tomatensoep ingrediënten

Recept paprika tomatensoep

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een X aan de onderkant met een scherp mesje. Zet een kom klaar met koud water, liefst met ijsblokjes.

Plaats de tomaten ongeveer 20 seconden in het kokende water en verplaats ze dan direct naar het ijswater. Je kunt ze nu makkelijk ontvellen (plisseren) door met een klein mesje het vel eraf te halen. Snijd de tomaten vervolgens grof.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze ook grof.

Paprika tomatensoep
Paprika tomatensoep

De paprika tomatensoep afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in de middelgrote pan waar je eerst de tomaten in ontveld hebt. Fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak de paprika nog kort mee en voeg dan pas de tomatenstukjes toe.

Houd een aantal basilicumblaadjes apart voor de garnering. Schenk de groentebouillon erbij samen met een paar takjes basilicum. Breng aan de kook en laat de soep zachtjes pruttelen tot de paprika en ui zacht geworden zijn.

Haal de basilicumtakjes uit de soep en pureer tot de soep glad is. Dit kun je met een staafmixer of blender doen. 

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een beetje room en verse basilicumblaadjes. Lekker met bijvoorbeeld olijvenbrood, eet smakelijk!

Tips!

Moet ik de tomaten eerst ontvellen?

Je hoeft de tomaten niet perse eerst te ontvellen, als je de velletjes niet erg vind in de soep.

Kan ik tomaten uit blik gebruiken?

Je kunt eventueel tomaten uit blik gebruiken, deze zijn vaak wel minder vol van smaak.

Wat vind je van dit recept?

36 waarderingen
😍
36
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
98.83 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.38 g
10.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.48 g
1.02 g
Eiwitten
4.67 g
Vezels
4.69 g
Natrium
1014.41 mg
Mineralen
Ijzer
1 mg
Calcium
79.7 mg
Magnesium
35.36 mg
Kalium
35.36 mg
Fosfor
94.01 mg
Koper
0.18 mg
Zink
0.67 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
113.75 mg
Vitamine D
0.02 mg
Vitamine A
0.14 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.32 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
39.75 µg
Vitamine E
1.33 mg
Vitamine K
21.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Paprika tomatensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.