Deze broccolisoep met croutons is makkelijk te maken, een heerlijke vegetarische soep. Ideaal voor de lunch of als voorgerecht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-08-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt heel makkelijk zelf croutons maken van (oud) brood of stokbrood. Snijd deze in stukjes, verwarm olie en bak deze goudbruin en krokant in een bakpan.
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de broccoli in stukken, gebruik ook de steel maar schil deze eerst.
Schil de aardappel en snijd deze in niet al te grote stukken.
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de broccoli en aardappel nog enkele minuten mee.
Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het geheel ongeveer een kwartier zachtjes koken.
De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de broccoli en aardappel. Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren.
Breng de broccolisoep op smaak met peper en zout. Serveer met verkruimelde feta en een halve eetlepel crème fraîche per persoon. Garneer eventueel met verse bieslook of peterselie. Eet smakelijk!
Kan ik deze broccolisoep ook niet vegetarisch maken?
Bij deze broccolisoep kun je bijvoorbeeld gebakken spekjes of stukjes gerookte kipfilet toevoegen voor een niet-vegetarische versie.
Waar kan ik feta mee vervangen?
Je kunt in plaats van feta bijvoorbeeld geitenkaas of oude kaas gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.