Eet deze romige kippensoep met champignons met een stukje brood en je hebt in iets meer dan een half uur een heerlijk vullende maaltijd op tafel. Met gebakken champignons en pulled chicken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 18-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 07-09-2024
Maak 500 gram champignons schoon met behulp van een champignonborsteltje of een stuk keukenpapier. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Verwijder de schil van ongeveer 6 wortels met een dunschiller. Snijd ook de wortels in dunne plakjes. Mocht je gebruik maken van kippenbouillonblokjes, dan kun je de bouillon het beste alvast voorbereiden.
Verhit een klontje boter in een grote pan, bak hierin de champignons totdat deze een beetje goudbruin gekleurd zijn. Haal de gebakken champignons uit de grote pan en voeg deze toe aan een kommetje.
Snijd eventueel de vetrandjes van de 2 kipfilets af. Laat de kipfilets verder heel. Vul de grote pan nu met 2 liter kippenbouillon en voeg daar de 2 kipfilet aan toe samen met de wortel.
Laat de kipfilet in de bouillon ongeveer 15 minuten lang garen.
Maak in de tussentijd een roux, dit doe je door in een klein pannetje 100 gram boter te smelten. Voeg nadat de bubbels weg zijn 120 gram bloem toe, roer goed door met een garde.
De roux moet een aantal minuten op laag vuur garen, zet het vuur dan uit en laat de roux afkoelen.
Haal na 15 minuten de kipfilets uit de grote pan en leg op de snijplank. Gebruik 2 vorken om de kip uit elkaar te trekken.
Voeg 200 ml room toe aan de pan. Voeg nu beetje bij beetje de roux toe, roer goed door met een garde totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
De gebakken champignons kunnen nu samen met de ‘pulled chicken’ kip stukjes terug in de grote pan. Roer alles goed door, breng op smaak met peper, zout en een halve eetlepel nootmuskaat.
Laat de soep nog ongeveer 5 minuten op laag vuur verwarmen. Geniet van deze heerlijk vullende romige kippensoep met champignons!
Kan ik de romige kippensoep met champignons lang bewaren?
Je kunt deze soep -mits goed afgedekt- tot ongeveer 2 dagen nadat je deze hebt gemaakt bewaren. Bewaar de soep in de koelkast in een afgedekte pan.
Deze soep is ook prima in te vriezen, gebruik hiervoor luchtdichte bakjes. De soep is dan tot ongeveer 3 maanden te bewaren in de vriezer, handig voor als je een keer geen tijd om te koken hebt.
Kan ik andere soorten groenten toevoegen?
Behalve de wortel en champignons kun je in deze romige kippensoep veel verschillende soorten groenten toevoegen. Denk aan bijvoorbeeld Chinese kool, taugé, sperziebonen of doperwtjes.
Om de soep er extra leuk uit te laten zien kun je er ook nog wat fijngesneden verse peterselie aan toevoegen.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.