Romige kippensoep met champignons
😍 54Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige kippensoep met champignons

Eet deze romige kippensoep met champignons met een stukje brood en je hebt in iets meer dan een half uur een heerlijk vullende maaltijd op tafel. Met gebakken champignons en pulled chicken.

35 minuten
4 personen
Romige kippensoep met champignons ingrediënten

Recept romige kippensoep met champignons

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 18-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 07-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Maak 500 gram champignons schoon met behulp van een champignonborsteltje of een stuk keukenpapier. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Verwijder de schil van ongeveer 6 wortels met een dunschiller. Snijd ook de wortels in dunne plakjes. Mocht je gebruik maken van kippenbouillonblokjes, dan kun je de bouillon het beste alvast voorbereiden.

Romige kippensoep met champignons
Romige kippensoep met champignons

De romige kippensoep met champignons maken – 25 minuten

Verhit een klontje boter in een grote pan, bak hierin de champignons totdat deze een beetje goudbruin gekleurd zijn. Haal de gebakken champignons uit de grote pan en voeg deze toe aan een kommetje.

Snijd eventueel de vetrandjes van de 2 kipfilets af. Laat de kipfilets verder heel. Vul de grote pan nu met 2 liter kippenbouillon en voeg daar de 2 kipfilet aan toe samen met de wortel.

Laat de kipfilet in de bouillon ongeveer 15 minuten lang garen.

Maak in de tussentijd een roux, dit doe je door in een klein pannetje 100 gram boter te smelten. Voeg nadat de bubbels weg zijn 120 gram bloem toe, roer goed door met een garde.

De roux moet een aantal minuten op laag vuur garen, zet het vuur dan uit en laat de roux afkoelen.

Haal na 15 minuten de kipfilets uit de grote pan en leg op de snijplank. Gebruik 2 vorken om de kip uit elkaar te trekken.

Voeg 200 ml room toe aan de pan. Voeg nu beetje bij beetje de roux toe, roer goed door met een garde totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn.

De gebakken champignons kunnen nu samen met de ‘pulled chicken’ kip stukjes terug in de grote pan. Roer alles goed door, breng op smaak met peper, zout en een halve eetlepel nootmuskaat.

Laat de soep nog ongeveer 5 minuten op laag vuur verwarmen. Geniet van deze heerlijk vullende romige kippensoep met champignons!

Tips!

Kan ik de romige kippensoep met champignons lang bewaren?

Je kunt deze soep -mits goed afgedekt- tot ongeveer 2 dagen nadat je deze hebt gemaakt bewaren. Bewaar de soep in de koelkast in een afgedekte pan.

Deze soep is ook prima in te vriezen, gebruik hiervoor luchtdichte bakjes. De soep is dan tot ongeveer 3 maanden te bewaren in de vriezer, handig voor als je een keer geen tijd om te koken hebt.

Kan ik andere soorten groenten toevoegen?

Behalve de wortel en champignons kun je in deze romige kippensoep veel verschillende soorten groenten toevoegen. Denk aan bijvoorbeeld Chinese kool, taugé, sperziebonen of doperwtjes.

Om de soep er extra leuk uit te laten zien kun je er ook nog wat fijngesneden verse peterselie aan toevoegen.

Wat vind je van dit recept?

54 waarderingen
😍
54
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
648.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.43 g
4.92 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
44.77 g
26.34 g
Eiwitten
33.48 g
Vezels
5.73 g
Natrium
2534.95 mg
Mineralen
Ijzer
3.55 mg
Calcium
103.25 mg
Magnesium
61.95 mg
Kalium
61.95 mg
Fosfor
516.3 mg
Koper
0.87 mg
Zink
1.53 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
7.83 mg
Vitamine D
0.83 mg
Vitamine A
1.1 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.71 mg
Vitamine B6
0.73 mg
Vitamine B12
0.33 µg
Foliumzuur
60 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Romige kippensoep met champignons"
Adriaan van der Velde zegt op 28-08-2021
Prima recept. Het herinnert mij aan een Caraibische vriend die voor pasteitjes gekookte kip aan het snijden was waarop zijn moeder kwaad werd en hem vertelde dat hij de kip moest pluizen i.p.v. snijden. 'Pulled' is nu natuurlijk het mode woord
Ohmydish zegt op 28-08-2021
Hallo Adriaan, de term (kip) pluizen vind ik zelf persoonlijk meer als je het vlees van het karkas afhaalt. Bij een kipfilet vind ik het meer in stukjes trekken, want dat is wat je letterlijk doet. Hoe je het ook noemt, zolang je stukjes kip maar niet te groot zijn voor in de soep (of pasteitje). Fijne dag, groetjes Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.